Teknoloji

HP mini boyutlu Windows bilgisayarlarını tanıttı

hp-stream-mini-050115

Bilgisayar pazarında seçeneklerin artması daha ucuz fiyat kategorilerinin ortaya çıkışına ön ayak olmuş durumda. Özellikle Google’ın Chromebook’ların ortaya çıkışıyla birlikte bütçeye uygun bilgisayar seçeneklerindeki rekabet artarken, Windows’un bu segmentte ne kadar varlık gösterebileceği sorgulanır hâle gelmişti. HP’nin CES 2015 kapsamında tanıttığı iki yeni Windows bilgisayarı bu soruya farklı bir yanıt veriyor.

HP’nin 14 Ocakta ABD’de satışa sunulacak modellerinden ilki Stream mini adını taşıyor. Intel Celeron işlemcili Stream mini’de 2 GB RAM ve 32 GB sabit disk bulunuyor. Dahili depolama alanı yetersiz olduğu için şirket, Stream mini’yi satın alanlara OneDrive bulut depolama servisi için iki yıllık bir abonelik planı sunuyor. HP Stream mini’nin ABD satış fiyatı 180 dolar olarak belirlendi.

hp-pavilion-mini-050115

320 dolarlık Pavilion mini ise daha güçlü bir işlemci, 4 GB RAM ve 500 GB dahili hafızayla birlikte geliyor. Her iki model de oldukça sade bir tasarıma sahip. Cihazların önünde birkaç USB girişi ve güç düğmesi yer alıyor. Arka kısımdaysa ekran ve ses girişleri bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER