Teknoloji

HP Elitebook serisinin yeni üyeleri video görüşmelerde ses kalitesini yukarıya çekiyor

Dizüstü bilgisayar üreticileri artık sıkıcı donanımsal güncellemelerle yetinmiyor. Her yıl bilgisayarlara devrim etkisi yaratmayan, ancak oldukça kullanışlı olan yeni özellikler ekleniyor. HP Elitebook serisinin en yeni üyeleri de bu yaklaşımın somut örnekleri arasında yer alıyor.

HP’nin kurumsal kullanıcılara yönelik olarak hazırladığı yeni dizüstü bilgisayarlarındaki yenilikler Intel’in sekizinci nesil Core işlemcilerinin tercih edilmesiyle sınırlı kalmıyor. Video görüşmelerde daha net bir ses kalitesi sunmak isteyen HP, bunun için dizüstü bilgisayara ikinci bir mikrofon daha yerleştirmeyi seçmiş.

hp elitebookDizüstü bilgisayarın kapağına yerleştirilen ikinci mikrofon, iki farklı modda kullanılabiliyor. Konferans modu adı verilen ilk modda, bilgisayarın karşısındaki kişi dışındaki katılımcıların sesleri de ikinci mikrofon sayesinde net bir şekilde karşı tarafa ulaştırılabiliyor. Bireysel modda ise ikinci mikrofon gürültü önleme amacıyla kullanılıyor. Böylelikle sesin karşı tarafa daha güçlü ve net biçimde iletilmesi sağlanıyor. HP söz konusu özelliğin sadece Skype üzerinden yapılan görüşmelerle sınırlı olmadığını vurgulamayı da ihmal etmedi.

Elitebook serisinin dikkat çekici özellikleri sadece çift mikrofonla sınırlı kalmıyor. Lenovo ThinkPad X1 serisinden ilham almış gibi görünen HP, dizüstü bilgisayarlarının web kameralarına bir kapak yerleştirmiş. Bu kapak sayesinde kullanılmadığı zamanlarda web kamerasının önünü kapatmak mümkün oluyor. Gizlilik konusunda hassas olan ve bunun için web kamerasının üzerini bir bantla kaplayan kullanıcılar için bunun faydalı bir ekleme olduğu söylenebilir.

HP’nin zararlı yazılımlara karşı koruma sağlayan SureClick isimli güvenlik yazılımı da Elitebook serisinin yeni üyelerinde yüklü olarak sunuluyor. iOS ve Android telefonlardaki bildirimleri ekrana taşıyan PhoneWise da HP’nin yeni bilgisayarlarında yüklü olarak geliyor.

13 inç ekranlı Elitebook 830 G5, seride Elitebook 820 G4 isimli modelin yerini alıyor. 840 G5 14 inç, 850 G5 ise 15 inç ekran taşıyor. Seleflerine kıyasla daha ince ekran çerçevelerine sahip olan yeni modellerde tercih edilen ultra parlak paneller sayesinde parlak ışık altında ekranı görmenin de kolaylaştığı belirtiliyor. 13 inç ekranlı 830 G5 HD çözünürlük sunarken, 14 ve 15 inçlik modellerde çözünürlük 4K’ya yükseliyor.

HP Elitebook serisinin yeni üyeleri şubat ayı bitmeden satışa sunulacak

HP Elitebook serisinin yeni üyeleri yurt dışında şubat ayı sona ermeden satışa sunulacak. 13 inç ekranlı model için 1049, 14 inç ekranlı model için 1029 ve 15 inç ekranlı model için 1039 dolar ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER