Teknoloji

HP Elite Dragonfly serisini iki yeni modelle büyütüyor

hp elite dragonfly

HP kurumsal profesyonellere yönelik dizüstü bilgisayarların bulunduğu Elite Dragonfly serisine iki model daha ekledi. CES 2022’de duyurulan modellerden biri Elite Dragonfly G3, diğeri ise Elite Dragonfly Chromebook adını taşıyor.

Windows işletim sistemli Dragonfly G3 hafif, güçlü, şık ve pahalı bir cihaz olarak dikkat çekiyor. Elite Dragonfly Chromebook ise seriyi Chrome OS platformuyla buluşturan ilk ürün olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip. Dragonfly Chromebook’un Chrome OS severlerin beklediği üst sınıf cihaz olduğu söylenebilir.

Dragonfly Chromebook’ta dokunsal bir izleme dörtgeni bulunuyor. Bunun Dragonfly serisi için bir ilk olduğunu belirtmekte fayda var. Parmak izi tarayıcısı ve Sure View Reflect gizlilik ekranı da dizüstü bilgisayarın özellikleri arasında yer alıyor. Cihazda daha iyi bir görüşme deneyimi için ses ve görüntü yapay zekâ ile destekleniyor. Dragonfly serisinin uzun süredir parçası olan bu özelliklerin Chromebook’lar için yeni olduğunu belirtmek gerekiyor.

Dragonfly Chromebook için maksimum depolama alanı kapasitesi 512 GB, maksimum RAM kapasitesi ise 32 GB. Intel’in 12. nesil işlemcileriyle gelecek olan cihaz, Intel’in vPro platformunu destekleyen ilk Chromebook olma özelliğine de sahip. HP’nin verdiği bilgiye göre, dizüstü bilgisayarın 51 Wh kapasiteli pili 90 dakika içinde yüzde 90 oranında doluyor.

Dragonfly G3 ise bir önceki nesilden pek farklı görünmüyor. En önemli değişiklik olarak 16:9 görüntü oranından vazgeçilmesi ve 3:2 ekrana geçiş yapılması öne çıkıyor. Konferans görüşmeleri için yapay zekâ desteğiyle görüntüyü ve sesi iyileştirme özelliklerine sahip dizüstü bilgisayar, 12. nesil Intel işlemcilerle geliyor. Intel vPro desteği bu modelde de mevcut. RAM seçenekleri 32 GB, depolama alanı seçenekleri ise 2 TB’a uzanıyor. Dizüstü bilgisayarın pil kapasitesi ise 68 Wh.

HP Elite Dragonfly G3 mart ayında, Dragonfly Chromebook ise nisan ayında satışa sunulacak. Dizüstü bilgisayarların fiyatı konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER