Teknoloji

HP’den dönen kameralı 11 inç tablet

hp 11 inç tablet

HP, Microsoft’un Surface Go’suna rakip olacak gibi görünen 11 inç ekranlı yeni tabletini duyurdu. Söz konusu cihaz, dikkat çekici bazı özelliklere sahip. Bunlardan ilki, tabletin 13 megapiksel çözünürlüklü dönen kamerası. Kısa kenara yerleştirilen kamera, dönebilmesi sayesinde web kamerası olarak da kullanılabiliyor.

HP’den yapılan açıklamada bunun tabletler için bir ilk olduğunun altı çiziliyor. Şirket ayrıca bu mekanizma sayesinde yüksek çözünürlüklü bir ön kamera deneyimi sağlanacağını da belirtiyor.

HP’nin yeni tableti hem yatay hem de düşey şekilde kullanılırken klavye aksesuarını destekliyor. Web kamerası düşey kullanım sırasında üstte kaldığı için bunun önemli bir destek olduğunu belirtmek gerekiyor.

Tablet, HP’nin Tilt Pen adını taşıyan kalemiyle de uyumlu. USB-C girişi hem aksesuar bağlamak hem de şarj için kullanılıyor. MicroSD kart girişine sahip tablette güç butonuna entegre edilmiş bir parmak izi tarayıcısı da mevcut.

Tabletin kalbinde Intel Pentium Silver N6000 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 128 GB NVMe depolama alanı eşlik ediyor. Mütevazı özelliklere sahip olan tablet, Windows 11’in S moduyla çalışıyor.

HP yeni tabletini aralık ayında satışa sunacak. Tablet klavye olmadan 499 dolar, klavye ile birlikte 599 dolar karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER