Teknoloji

Hound sanal asistan ve sesli arama deneyimini daha doğal kılıyor

hound-020316-1

Siri, Google Asistan, Cortana ve Alexa gibi uygulamaları sayesinde sesle etkileşime girilebilen dijital asistanlar, artık günlük hayatın aşina olunan parçaları arasında yer alıyor. Ancak sanal asistanlarla iletişim kurmanın her zaman çok kolay olmadığı gerçeğini de göz ardı etmemek gerekiyor. Bir arama terimi üzerinden başlatılan diyaloglar, her zaman çok uzun sürmeyebiliyor. SoundHound tarafından geliştirilen Hound uygulaması, burada devreye giriyor. Yelp ve Uber entegrasyonu da bulunan sanal asistan ve sesli arama uygulaması, kullanıcılara sorularını daha doğal bir biçimde yöneltme ve cevap sonrasında bile sorularını iyileştirme imkanı sunuyor.

hound-020316-2

SoundHound yola, tıpkı Shazam gibi, bir müzik tanıma servisi olarak çıkmıştı. Pazarın bu köşesini kapma konusunda pek başarılı olamayan şirket, elindeki teknolojiden daha yeni ve jenerik alanlar olan ses tanıma ve doğal dil işlemede faydalanma yoluna gitti. “Konuşmadan Anlama” adını taşıyan teknolojiyi geliştiren şirket, bu teknolojiyi “Houndify” isimli yeni platformuna yerleştirdi ve ortaya Hound uygulaması çıktı.

hound-020316-3

Tıpkı Siri ve Cortana gibi, Hound’da sorulan soruların cevaplarını internette bulmaya çalışıyor. Uygulama ile hava durumu, otel ve restoran doluluğu gibi bilgilere ulaşılabiliyor. Servis, kullanıcıların sorularını daha insani ve doğal bir biçimde yanıtlamasıyla övünüyor. Uygulama, şu an için sadece İngilizce desteği sunuyor.

Yelp ve Uber entegrasyonlarıyla kullanıcıların karşısına çıkan Hound’un iOS ve Android uygulamaları ilgili mağazalarda yerini aldı. Ancak iTunes App Store ve Google Play Store’un Türkiye bölümleri üzerinden henüz Hound’u indirmek mümkün gözükmüyor.

İLGİLİ HABERLER