Teknoloji

Honor X8 için dünyaya açılma zamanı geldi

honor x8

Honor X8 ile X serisine yeni bir üye daha eklemişti. X8’le birlikte X serisi ilk defa Çin dışına açılacak. Telefonun ilk durakları Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan olacak.

Akıllı telefonda 6.7 inç büyüklüğünde FullView ekran bulunuyor. Bu ekran 2388 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Ekranın e-kitap ve koyu modları ise zorlu aktivitelerde gözlerin daha az yorulmasını sağlıyor.

Telefonun arkasındaki dörtlü kamera sisteminde ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 5 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü sistemi tamamlıyor.

X8’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 680 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 6 GB RAM eşlik ediyor. Honor’un RAM Turbo teknolojisiyle kapasite 8 GB’a yükseltilebiliyor. Bu teknoloji depolama alanının bir kısmının bellek kapasitesine aktarılmasıyla çalışıyor.

Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pili veriyor. 22W kablolu hızlı şarj desteğine sahip bu pil, sadece 10 dakikalık bir şarjın ardından 3 saatlik bir kullanım süresi sağlıyor. Honor’dan verilen bilgiye göre, bu pil 13 saat boyunca YouTube’da video izlemek veya 19 saat boyunca internette gezinmek için yeterli oluyor.

honor x8X8 için gece yarısı siyahı, titanyum gümüş ve okynaus mavisi olarak adlandırılan üç farklı renk seçeneği sunuluyor.

Honor X8, Birleşik Arap Emirlikleri’nde bugün 899 dirhem (3626 TL) karşılığında piyasaya çıkacak.

İLGİLİ HABERLER