Teknoloji

Honor’dan yeni giriş segmenti telefonu: X6b tanıtıldı

honor x6b

Honor X6b adını taşıyan yeni akıllı telefonunu sessiz sedasız gözler önüne çıkardı. Giriş segmentinde konumlandırılan telefon, renkli tasarımıyla dikkat çekiyor.

Honor X6b’de 6.56 inç büyüklüğünde TFT LCD ekran bulunuyor. HD+ çözünürlüklü bu ekranın yenileme hızı 90 Hz. Honor’un Magic Capsule teknolojisiyle ekranın üstündeki damla çentiğin etrafındaki alanda sistem durumunu ve bazı uygulamaların bildirimlerini görmek mümkün oluyor. Damla çentik 5 megapiksel ön kameraya da ev sahipliği yapıyor.

Honor X6b’nin kalbinde MediaTek’in Helio G85 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 4 veya 6 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB. 50 megapiksel çözünürlüklü ana kamerayı 2 megapiksel derinlik sensörü tamamlıyor. LED flaş da arka kameraya eşlik ediyor.

Honor X6b kutusundan Android 14 ile çıkacak

Yazılım tarafında ise kullanıcıları Android 14 ve MagicOS 8.0 kullanıcı arayüzü karşılıyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 35W şarj destekli 5200 mAh kapasiteli pil veriyor.

honor x6b

X6b için yeşil, mor, mavi ve siyah olmak üzere dört renk seçeneği mevcut. Telefonun fiyarı ve renk seçenekleri konusunda henüz bilgi verilmiş değil.