Teknoloji

Honor Note 10’un pil kapasitesi tanıtım öncesinde doğrulandı

honor note 10Huawei’nin alt markası Honor’un bilinirliği son zamanlarda iyiden iyiye artmış durumda. Özellikle ABD ve Avrupa’da Honor ismini daha sık biçimde duymak mümkün oluyor. Şirket, portföyüne ekleyeceği yeni cihazlarla bu durumu daha da kuvvetlendirmek istiyor gibi görünüyor. Honor Note 10 da söz konusu yeni cihazlar arasında bulunuyor.

Note 10’un 31 Temmuz itibarıyla Honor’un ana vatanı Çin’de gözler önüne çıkması bekleniyor. Geri sayımda sona yaklaşılırken, telefonla ilgili bazı detaylar da netleşiyor. Bu detaylar arasında dikkat çeken ise Note 10’un pil kapasitesi oluyor.

Honor’un yeni akıllı telefonunda büyük bir pilin bulunacağına dair iddialar daha önce gündeme gelmişti. Şirketin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Note 10’da 5000 mAh kapasiteli bir pilin bulunacağı doğrulandı. Bu da Note 10’un 4000 mAh kapasiteli pil taşıyacağı söylenen Samsung Galaxy Note 9 gibi cihazlar karşısında avantajlı olacağı anlamına geliyor.

Note 10, 5000 mAh piliyle Honor’un portföyündeki diğer cihazlara karşı da üstünlük sağlayacak gibi görünüyor. Mayıs ayında uluslararası lansmanı yapılan ve kısa süre önce Türkiye’de satışa sunulan Honor 10’da 3400 mAh pil bulunuyor. Honor View 10 ise 3750 mAh kapasiteli pil taşıyor.

Honor Note 10’un 5000 mAh kapasiteli pili, 6.95 inç büyüklüğündeki ekranının çalışması için gerekli enerjiyi sağlayacak. Tartıda 230 gram çekeceği söylenen telefonla ilgili detayların tamamı için önümüzdeki haftayı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER