Teknoloji

Honor Magic Fold isimli bir katlanabilir telefon hazırlıyor

honor magic flip

Analiz şirketi Display Supply Chain tarafından hazırlanan yeni bir rapor, katlanabilir telefon pazarında önümüzdeki dönemde yaşanabilecekler konusunda ipucu veriyor. Bu raporun en dikkat çekici yönü ise Honor ile ilgili. Rapora göre; Çinli üretici, Honor Magic Fold adını taşıyan bir katlanabilir telefon çıkaracak.

Telefonun katlanabilir ekran panelinin BOE ve Visionox’tan tedarik edileceği ve cihazın 2021 bitmeden raflarda olacağı söyleniyor. Diğer Çinli üreticiler Vivo ve Xiaomi’nin de Samsung’un Ultra İnce Cam teknolojisinin kullanıldığı katlanabilir telefonlarını yıl bitmeden piyasaya sürmesi bekleniyor. Motorola’nın yeni katlanabilir telefonunun çıkışı içinse oklar 2022’yi işaret ediyor.

Ön kamerası ekran içine yerleştirilen ilk katlanabilir telefonun ise Samsung Galaxy Z Fold 3 olması bekleniyor. Telefonda dairesel polarizör yerine renk filtresinin kullanılacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Bunun telefonu incelteceği, parlaklığı artıracağı ve güç tüketimini daha verimli hâle getireceği belirtiliyor. S Pen desteği de bu cihaz için konuşulanlar arasında yer alıyor.

Honor Magic Fold için henüz ortada somut bir işaret yok. Ancak önümüzdeki dönemde bu durumun değişeceğini tahmin etmek çok zor değil. Katlanabilir telefon pazarının genelinde de işlerin hareketleneceği rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER