Teknoloji

Honor Çin akıllı telefon pazarında üçüncülüğe yükseldi

honor magic flip

Çin akıllı telefon endüstrisi için en önemli pazarlar arasında yer alıyor. Dünyanın en kalabalık ülkesi, telefon satışlarında önemli bir paya sahip. Bu payın da en büyük ortakları Çinli akıllı telefon üreticileri. Araştırma şirketi Counterpoint Research’ün verilerine göre, Honor Çin akıllı telefon pazarında üçüncü sıraya yerleşti.

Ağustos ayındaki satış rakamları doğrultusunda hazırlanan rapora göre, ilk iki sırada Oppo ve Vivo bulunuyor. Xiaomi’yi geçecek üçüncülüğe yerleşen Honor’un ise satışlarını yüzde 18 oranında artırdığı görülüyor. Bu da Honor’u bölgenin en hızlı büyüyen şirketleri arasına yerleştiriyor.

Counterpoint Research’ten Tarun Pathak, Honor’un Huawei’den ayrıldıktan sonra akıllı telefon birimini çok hızlı şekilde yeniden yapılandırdığına dikkat çekiyor. Bileşen tedarikçileriyle yeniden birlikte çalışmaya başlayan şirket, güçlü Ar-Ge uzmanlığından da faydalanarak Çin pazarında oldukça hızlı şekilde yükseldi.

Honor’un başarısında orta segmenti hedefleyen Honor 50 serisinin ve üst sınıf cihazlardan oluşan Honor Magic 3 serisinin önemli rol oynadığını tahmin etmek ise pek zor değil.

Counterpoint Research’e göre, Honor yılın ikinci yarısı itibarıyla Çin akıllı telefon pazarındaki rekabeti biraz daha sertleştirdi. Şirketin küresel pazar payı Çin’dekine kıyasla düşük kalsa da, Honor’unu bu durumu değiştirmeyi hedeflediği anlaşılıyor. Şirket, Honor 50’yi Avrupa’da çıkarmaya hazırlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER