Teknoloji

Honor 9X Pro’nun tasarımı için ilk somut ipucu geldi

honor 9x pro

Honor 9X hakkında somut bir fikir edinmeyi sağlayan sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu sızıntılara şimdi de telefonun Pro versiyonuna ait olduğu söylenen tasarım taslakları eklendi. Honor 9X Pro için hazırlandığı söylenen taslaklar, ünlü duyumcu Evan Blass tarafından paylaşıldı.

İlk bakışta, Honor 9X ve 9X Pro’nun hemen hemen aynı tasarıma sahip olduğu göze çarpıyor. Telefonun kasasından çıkan ön kamera mekanizması da, cihazların ortak noktaları arasında bulunuyor. Üç arka kamera ve 3.5 mm. kulaklık jakı ise Pro’yu standart Honor 9X’ten ayırıyor.

Daha önceki sızıntılara göre, Honor 9x Pro’da ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX582 sensör üstlenecek. Bu sensöre 8 megapiksellik geniş açılı sensör ve 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik edecek. LCD ekranın büyüklüğünün 6.5 veya 6.7 inç olacağı belirtilirken, telefonun çift camla kaplı arka panelini metal çerçevenin tamamlayacağı söyleniyor.

Honor 9X Pro’nun kalbinde geçtiğimiz ay Huawei Nova 5 ile birlikte tanıtılan Kirin 810 yonga setin bulunması bekleniyor. 25 megapiksel ön kamera ve 20W hızlı şarj destekli 4000 mAh pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor. Honor 9X Pro ile resmen tanışmak içinse 23 Temmuz’a kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER