Manşetler

Honor 8X ve 8X Max tanıtıldı

Honor 8X Max

Huawei iki yeni Honor telefonun duyurusunu gerçekleştirdi. Honor 8X ve Honor 8X Max modellerinin her ikisi de büyük ekranlarıyla dikkat çekiyor.

Honor 8X’te 6.5 inçlik ekran bulunurken, 8X Max çıtayı biraz daha yükselterek 7.12 inçlik bir ekrana yer veriyor. Bu da onu küçük ekranlı tabletlerin sınırına sokuyor. Karşılaştıracak olursak, 8X’in selefi Honor 7X‘te de 5.93 inç ile büyük, ancak daha rahat kullanılabilir bir ekran bulunuyordu.

Bu ekran büyüklükleri karşımızda bir çift devasa cihaz olduğunu düşündürüyor, ancak görünüşleri biraz farklı olabilir. 8X ve 8X Max modellerinin her ikisi de normal görüntü oranlarına göre farklı oranlar kullanıyor. Böylelikle normal bir telefona göre daha uzun olan, ancak genişliği makul sınırlarda bırakan gövdeler elde ediliyor.

honor 8x
Honor 8X

Yeni Honor telefonlarının dikkate değer bir başka yeniliği de ön tarafa çentiğin eklenmesi oluyor. Yani her iki telefonun ekranı da köşelere kadar uzanıyor. Aslında bu iki telefonda da çentiğin görünümü birbirinden farklı. 8X modelinde biraz daha geleneksel, ikizkenar yamuk görünümlü bir çentik tasarımı tercih edilirken, 8X Max’te çentiğin sınırlarını ön kamera belirliyor. Her ikisinin ekranının altında da boşluk var, ancak bunlar çok kalın görünmüyor.

Diğer açılardan bu telefonlar geçen yılın 7X modeline benziyor. Arka tarafta parmak izi sensörü bulunuyor, aynı zamanda çift lensli arka kamera sistemi bulunuyor. micro USB portu barındırmaları hayal kırıklığı yaratıyor. 5 GHz Wi-Fi şebeke desteği her ikisinde mevcut. Android Oreo ile yüklü gelen telefonlarda Huawei’nin özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü de bulunuyor.

Honor 8X ve 8X Max’in teknik özellikleri belirli noktalarda farklılık gösteriyor. Örneğin 8X’te Huawei’nin Kirin 710 işlemcisi yer alırken, 8X Max Qualcomm Snapdragon 636’yı kullanıyor. Öte yandan daha küçük boyutlu 8X’te daha yüksek çözünürlüklü kameralar ve daha yüksek çözünürlüklü ekran bulunuyor. 8X Max ise daha büyük boyutuna daha düşük çözünürlüklü bir ekran sahip. 8X’te 6 GB RAM seçeneği mevcut, ancak 8X Max’te RAM seçeneği 4GB ile sınırlanıyor. Max modeli ise, büyük boyutunun da avantajıyla 5000 mAh kapasiteli pili barındırıyor.

Bu yeni Honor telefonları öncelikle Çin’de satışa sunuluyor. Sonrasında sadece daha küçük boyutlu 8X’in Çin’in dışına çıkacağı söyleniyor. 8X Çin’de 1300 TL’ye karşılık gelen bir fiyattan satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER