Teknoloji

Dört kameralı Honor 7C TENAA belgelerinde boy gösterdi

Çift arka kamera, yavaş yavaş orta segment telefonlarda bile standart hâline gelmiş durumda. Bu standartlaşma hâli, akıllı telefon üreticilerini de yeni arayışlara itiyor. Bu yeni arayışlarda ise ilk durak hem önde hem de arkada çift kameraya yer vermek olacak gibi görülüyor. İkisi önde, ikisi de arkada olmak üzere toplamda dört kamera taşıyan telefonların sayısı yavaş yavaş artıyor. Çin’in telekomünikasyon sertifika kurulu  TENAA’dan sızan belgeler, Honor 7C’nin de bu grubun üyeleri arasına katılmaya hazırlandığını gösteriyor.

Huawei’nin alt markası olan Honor, kısa süre önce 7X adını verdiği modelini duyurmuştu. 7X’in daha “mütevazı” versiyonu olarak tanımlanabilecek 7C ise iki ön kameranın varlığıyla 7X’e en azından bir konuda üstünlük sağlayacak gibi görünüyor. 7X’in arkasındaki 16 megapiksel çözünürlüklü arka kameraya 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik algılama özellikli kamera eşlik ediyor. 7C ise ön tarafta da ikinci bir kamerayı daha kullanıcılara sunuyor.

TENAA sızıntısında 7C’nin sadece fotoğrafları yer alıyor. Akıllı telefonun barındırdığı bileşenler hakkında ise somut bir bilgi bulunmuyor. Dolayısıyla kamera kurulumunun niteliği veya akıllı telefonun barındırdığı yonga seti konusunda bir şey söylemek mümkün değil. Ancak fotoğraflar, 7C’nin de 7X gibi 18:9 görüntü oranına sahip olacağını gösteriyor.

Honor 7C için henüz bir çıkış tarihi duyurulmuş değil

Honor 7C için henüz bir tanıtım veya satış tarihi açıklanmış değil. Ancak fotoğrafların TENAA belgelerinde görülmesi, 7C için fazla beklemenin gerekmeyeceğini düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER