Teknoloji

Honor 10 dünya genelinde 3 milyondan fazla sattı

honor 10Honor 10 nisan ayında Çin’de tanıtılmış, mayıs ayında da akıllı telefonun küresel lansmanı gerçekleştirmişti. Huawei’nin alt markası Honor’un yeni amiral gemisi olan cihaz, Asya ve Avrupa’da hatırı sayılır bir ilgi görmeyi başardı. Şirketten yapılan açıklamada, 2 aylık süre içinde cihazın satış rakamının 3 milyonun üstüne çıktığı belirtildi.

Honor’un Çin dışındaki ülkelerde yılın ilk yarısında yaptığı satışlar, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 150 gibi etkileyici bir oranda arttı. Şirket, 2018’in ilk yarısında gösterdiği performansla Avrupa’nın en güçlü olduğu bölgeler arasında yer aldığını ve bu pazardaki iddiasını da göstermiş oldu. Örneğin, Birleşik Krallık’ta Honor’un satışları yüzde 200 oranında arttı. İspanya’da ise satışların beşe katlandığı belirtildi. Şirket, yeni amiral gemisinin çıkışından kısa bir süre sonra Rusya’da Apple’ı geride bırakarak akıllı telefon pazarında ikinci sıraya yerleşti.

Avrupa’dan Asya’ya geçildiğinde de şirketin göz dolduran performansının sürdüğü görülüyor. Hindistan’da yılın ilk yarısında en hızlı büyüyen şirket olan Honor, satışlarını yüzde 300 oranında artırmayı başardı. Ana vatanı Çin’de de pozisyonunu güçlendiren şirket, pazar payı en yüksek beş marka arasında yer alıyor.

Honor önümüzdeki beş yıllık dönemde en büyük üç akıllı telefon üreticisinden biri olmayı hedefliyor. Honor’un bu hedefine ulaşmasının çatı şirketi Huawei’nin amaçlarına ciddi bir katkı sağlayacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Bu hedefe giden yoldaki önemli kilometre taşlarından biri olan Honor 10, 12 Temmuz itibarıyla Türkiye’de satışa sunuldu. Akıllı telefon için hazırladığımız ön incelemeye buradan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER