Manşetler

Honor 10 Ön İnceleme

honor 10Huawei Grubu’nun alt markalarından Honor, geçtiğimiz nisan ayında 7X ve 9 Lite modelleriyle Türkiye pazarına merhaba demişti. Honor, Türkiye pazarına girişinden kısa bir süre sonra ise amiral gemisi olarak tanımladığı Honor 10 isimli telefonunu tanıtmıştı. Küresel lansmanı mayıs ayında gerçekleştirilen telefon, bugün itibarıyla Türkiye’de de potansiyel kullanıcıların huzuruna çıktı. Honor’un tasarımı ve yapay zekâ yetenekleriyle dikkat çeken yeni amiral gemisine sizler için hızlı bir bakış attık.

Öncelikli olarak telefonun elde son derece hafif bir hissiyat oluşturduğunu ve rahatlıkla kavrandığını belirtmek gerekiyor. Tartıda 153 gram çeken 7.7 mm. kalınlığındaki telefonun kasasına alışmak pek zor olmayacak gibi görünüyor. Honor 10’un belli renk seçenekleri görsel açıdan ana markası Huawei’nin yeni nesil amiral gemisi P20 Pro’yu getiriyor. Özellikle Fantom Mavisi ve Fantom Yeşili isimli renk seçeneklerinde bu benzerlik daha yoğun biçimde hissediliyor.

Telefonun sol kenarında nano SIM ve microSD kartlarının yerleştirildiği yuva bulunuyor. Sağ kenarda ise güç butonu ve ses kontrol tuşları yer alıyor. Cihazın alt kenarında ise hoparlör ızgarası, USB-C girişi ve 3.5 mm. kulaklık jakı görülüyor. Telefon yan tutulduğunda hatlarının oldukça estetik göründüğünü söylemek çok yanlış olmayacaktır.

Honor’un yeni amiral gemisiyle Huawei’nin yeni nesil amiral gemileri arasındaki benzerlikler, telefonun kullanım deneyimine odaklanıldığında daha bariz biçimde görünür hâle geliyor. Honor 10 kutusundan Android 8.1 Oreo yüklü olarak çıkıyor. Bu işletim sistemini Huawei’nin EMUI 8.1 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. P20 serisi telefonlarda da söz konusu arayüz bulunduğu için kullanıcı deneyimindeki benzerliklere şaşırmamak gerekiyor.

Honor 10 ile olan kısa süreli deneyimimizde daha önce P20 Pro ve P20 Lite ile olan tecrübelerimiz nedeniyle bir yabancılık hissetmedik. Ana ekran, ayarlar menüsü, kamera arayüzü gibi unsurlar daha önce Huawei’nin telefonlarını kullananlara pek yabancı gelmiyor. Bu arayüz içinde gezinmek de oldukça rahat ve keyifli. Aranan ayarlara bulmak çok uzun bir zaman almıyor.

Google’ın Android uygulamaları, pek çok Android telefonda olduğu gibi, Honor’un yeni akıllı telefonunda da ön yüklü sunuluyor. Buna ek olarak; ayna, akıllı kumanda ve kayıt cihazı gibi araçlar ve Sağlık, Telefon Yöneticisi gibi uygulamalar da cihazda kullanıcıları karşılıyor. Honor 10’da varsayılan internet tarayıcısı olarak Chrome’un kullanıldığını belirtmekte fayda var.

Honor 10’u kısa süreliğine de olsa incelediğimiz ortam kapalı olsa bile gün ışığını fazlasıyla alan, aydınlık bir ortamdı. Bu ortamda telefonun 2280 x 1080 piksel çözünürlüklü, 19:9 görüntü oranına sahip 5.84 inç ekranındakileri görmekte bir sıkıntı yaşanmıyor. Ancak bu ve diğer konularda daha detaylı yorumlarda bulunabilmek için telefonu kapsamlı biçimde incelemek gerekiyor.

Honor 10, ilk bakışta hem tasarımıyla hem de kısa sürede yaşattığı kullanıcı deneyimiyle olumlu bir etki oluşturmayı başarıyor. Bu pozitif ilk izlenimin uzun sürede nasıl şekilleneceğini de detaylı incelememizde sizlere anlatmayı umuyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER