Eğlence

Homeworld 3 için bir erteleme daha geldi

homeworld 3

20 yaşındaki gerçek zamanlı strateji oyunu Homeworld 2’nin devamı olan Homeworld 3, çok uzun süredir bekleniyor. Bundan 9 ay önce, oyunun çıkışı 2024’ün şubat ayına ertelenmişti. Daha sonrasında ise oyunun 8 Mart’ta yayınlanacağı duyurulmuştu. Gearbox Publishing ve Blackbird Interactive, bir erteleme daha açıkladı. Son açıklamaya göre, oyun 13 Mayıs 2024’te yayınlanacak.

Erteleme kararı, şirket dışından kullanıcıların oyunu oynamasının ardından verildi. Yapılan açıklamada, oyunu şirket dışına açmanın “mümkün olan en iyi deneyim haline getirmek için birleştirilecek ek içgörüler ve perspektiflerle” sonuçlandığı belirtildi. Sorunlu kamerayı ve kontrolleri gösteren herkese açık demonun da bu kararda etkili olduğu tahmin ediliyor.

Oyunun başlangıçta 2022’de piyasaya sürülmesi planlanmıştı, ancak 2023’e ve daha sonra Şubat 2024’e, ardından tekrar 8 Mart’a ertelendi. Herkese açık beta kullanıcıları bazı unsurları sorunlu bulsa da, oyun da olumlu yorumlar aldı. Bu nedenle 13 Mayıs’ın gerçekçi bir tarih gibi göründüğü söylenebilir.

Homeworld 3 yeni modlar sunacak

Popüler bir oyunun devamı olan Homeworld 3, PvP ve co-op gibi yeni modlar sunarken, bir taraftan da oyuncuların sevdiği havayı yakalamaya çalışıyor. Co-op modunda diğer oyuncularla koordinasyon da büyük önem taşıyor ve bu modun oyunun en güçlü silahlarından biri olacağı tahmin ediliyor. Mayıs ayında pek fazla oyunun yayınlanmadığını göz önüne alınca seçilen tarihin makul göründüğü söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER