Eğlence

Homeworld 3’ün çıkışı 2024’ün şubat ayına ertelendi

homeworld 3

Homeworld serisinin yeni oyununu bekleyenlere kötü haber geldi. 2003’te çıkan Homeworld 2’nin takipçisinin bu yıl içinde yayınlanması planlanıyordu. Oyunun geliştiricisi Blackbird Interactive ve yayıncısı Gearbox Publishing, daha önce Homeworld 3’ün 2023’ün ilk yarısında yayınlanacağını açıklamıştı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı ve oyunun çıkışının 2024’ün şubat ayına ertelendiği duyuruldu.

Yapılan açıklamada, oyunun seleflerinin koyduğu standartları sürdürebilmesi amacıyla böyle bir kararın alındığı belirtildi. Vizyonu tam anlamıyla gerçekleştirmek ve oyunu iyileştirmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğunun altı çizildi. Bu açıklamaya oyunun hayranlarının Twitter’da verdiği tepki ise genellikle olumlu oldu. Pek çok oyuncu, geliştirici ve yayıncıyı en doğruya ulaşmak amacıyla zaman istedikleri için destekliyor.

Açıklamanın Gearbox’ın internet sitesinde yayınlanan daha kapsamlı versiyonunda ise Blackbird’ün 2022’de dört günlük bir çalışma haftası uygulama kararının oyunun çıkışının ertelenmesinde bir etkisinin olmadığı vurgulandı ve ekstra kişisel zamanın ekibi daha fazlasını başarma konusunda motive edebileceğinin altı çizildi.

Homeworld 3 hakkındaki detaylar yaz sonunda paylaşılacak

Homeworld 3 hakkında daha fazla detayı duymak için yaz mevsiminin sonuna kadar beklemek gerekiyor. Gearbox ve Blackbird, oyunda sunulacaklar konusunda en detaylı paylaşımın yazın sonunda yapılacağını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER