Teknoloji

HMD Global HMD markasıyla telefonlar çıkaracak

hmd global hmd nokia

HMD Global altı yıldır Nokia markalı akıllı telefonlar çıkarıyor. Finlandiya merkezli bağımsız şirket, önümüzdeki dönemde portföyünü genişletmeyi ve sadece HMD markasını taşıyan akıllı telefonları da piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama, şirketin kurucularından biri olan ve aynı zamanda hem CEO’luğu hem de başkanlığı yürüten Jean-Francois Baril tarafından LinkedIn aracılığıyla yapıldı. HMD ve Nokia markalarının bir arada varlıklarını sürdüreceğini belirten Baril, müşteriler yeni iş ortaklarıyla “heyecan verici iş birliklerinin” beklediğini de dile getirdi.

Baril uzun paylaşımında şirketinin “yıllık bazda en hızlı büyüyen 5G telefon üreticisi” olduğunu belirtti. Baril, son 12 ayda piyasaya sürdükleri Nokia markalı telefonlarla sürdürülebilirlik konusunda öncü olduklarını da sözlerine eklemeyi ihmal etmedi. Şirket, HMD markasının “tüketici ihtiyaçlarına odaklanan telekomünikasyonda yeni bir dünya yaratmak için pazara bağımsız şekilde girmeye” hazır olduğunu ifade etti.

HMD Global kendisini “Avrupa’nın en büyüklerinden biri” olarak görüyor

HMD Global kendisini “Avrupa’nın en büyük akıllı telefon şirketlerinden biri” olarak tanımlıyor. Şirket önümüzdeki dönemde tüm dünyada “yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı” telefonlar sunmayı planlıyor. Baril’in açıklamasında HMD markalı telefonların piyasaya çıkışı için bir tarih verilmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER