Tanıtıcı Yazı

Hepsiburada.com’dan Teknoloji Hamlesi!

Geçmişten bakıp geleceği görmek? Bu, en çok hepsiburada.com için geçerli. Türkiye'de bırakın online alışverişi, internetin dahi yeni yeni gelişmeye başladığı yıllarda kurulan ve online alışveriş kavramı ile özdeşleşen hepsiburada.com, tam 17 yıldan beri 7 milyon üyesine hizmet veriyor. Sadece Türkiye'de değil, dünyada bile en eski online alışveriş siteleri arasında yer alıyor.

(Bu metin HepsiBurada tarafından hazırlanmış bir tanıtım yazısıdır.)

hepsiburada-yeni-tasarim-180615

Geçmişten bakıp geleceği görmek? Bu, en çok hepsiburada.com için geçerli. Türkiye’de bırakın online alışverişi, internetin dahi yeni yeni gelişmeye başladığı yıllarda kurulan ve online alışveriş kavramı ile özdeşleşen hepsiburada.com, tam 17 yıldan beri 7 milyon üyesine hizmet veriyor. Sadece Türkiye’de değil, dünyada bile en eski online alışveriş siteleri arasında yer alıyor. Bu başarısının sırrı ise çok basit: HepsiBurada, bir kez başardıktan sonra durgunluğa kapılmıyor, sektördeki gelişmeler ile müşteri isteklerini takip etmeye devam edip kendini sürekli olarak yeniliyor. Bunun en büyük göstergesi ise, geçiş yapmaya hazırlandığı yeni tasarımı. Yeni tasarım, eskiye kıyasla çok daha fazla ürünü çok daha kısa bir süre içerisinde müşteriye ulaştırmayı başarıyor. Örnek ister misiniz? Hepsiburada.com üzerinde dizüstü bilgisayar araması yaptırıp görün!

Yeni tasarım, sadece kozmetik bir değişiklikten ibaret değil. Site adeta sıfırdan yaratılmış ve kodlanmış diyebiliriz. Yeni nesil ve “responsive design” denen bir tasarım tarzı kullanılmış. Bu tasarım şeklinin en bilinen özelliği, masaüstü, tablet ve telefon olmak üzere üç ayrı sürümünün bulunması. Giriş yaptığınız cihaza göre, kendini “ayarlayabiliyor”. Küçük ekranlı cep telefonlarından girseniz bile, hiçbir noktaya zoom yapmak zorunda kalmıyorsunuz. Menü genişlikleri ile yerleri ve font boyutları, cihazınıza göre otomatik olarak değişiyor. Böylelikle, rakipsiz bir kullanım kolaylığı elde ediyorsunuz.

“Kullanım kolaylığı”, hepsiburada.com’un yeni tasarımının anahtar cümlesi aslında. Eski tasarım, çok sağlam teknik temellere dayanmasına rağmen ?gelin kabul edelim- biraz kullanışsızdı. Çok sayıda bilgi kutusu ve pencereler, özellikle ana sayfa üzerinde yer kaplayıp bilgi kirliliğine yol açıyordu. Aradığınız özel bir ürüne ulaşmak ise, bu nedenle oldukça uzun sürebiliyordu. Eh, yeni tasarımda bunların hiçbiri yok artık. Çok sade bir arayüz var, ancak buradaki sadeliği “basitlik” ile karıştırmamak gerekiyor. Aradığınız bilgi halen orada, ancak artık sadece size lazım olduğunda gösteriliyor. Bu nedenle gezinmek keyifli ve rahat bir hale gelmiş, kategori menülerinin üst kısma alınıp istendiğinde genişleyebilmeleri de ayrı bir estetik katmış. Bu sayede sadece kullanım rahatlamış olmuyor, aynı zamanda aradığınız ürüne daha hızlı ulaşmanız sağlanıyor ve son derece modern bir görünüm de elde ediliyor.

Yapılan teknik güncellemeler, kendilerini her alanda belli ediyor. Sitenin yüklenme hızı, eskisine kıyasla çok ama çok artmış. Bu hem masaüstü, hem de mobil versiyonlar için geçerli. Eski tasarımda, özellikle mobil versiyonun yüklenme süresi bazen vazgeçmenize bile neden olabiliyordu. Yeni tasarımda ise böyle bir sorun olmamasını bırakın, neredeyse adresi yazıp “Git” düğmesine tıkladığımız anda sitenin yüklendiğini söyleyebiliriz. Mobil tasarım, online alışveriş sitelerinin en çok ihmal ettiği alanlardan biri olmasına rağmen, hepsiburada.com bu hatayı yapmamış. Gerek tasarım, gerekse kullanım konusunda rakipsiz bir mobil sürümü var sitenin.

Tasarım değişikliği, sadece ana sayfa ile sınırlı değil elbette. Ürün sayfaları da eskisine kıyasla daha sade hale gelmiş ve istediğiniz bilgiyi daha kolay elde etmeniz mümkün olmuş. Ürünle ilgili önemli noktaların (tedarik süresi, kargo şartları, kazanacağınız ekstra puanlar vs.) eskisinden daha büyük vurgulanması ve kullanıcı puan sisteminin daha pratik hale getirilmesi, önemli değişiklikler arasında. Hiç olumsuz yönleri yok mu bu tasarımın peki? Hemen bir tanesini söyleyelim: Kullanılan font çok başarılı ancak Türkçe karakterleri tam olarak desteklemiyor. “Ş” gibi Türkçe karakterler, bu nedenle yazıya sonradan eklenmiş gibi duruyor ve estetik görünümü bozabiliyor. Ancak yeni tasarım halen deneme sürümünde, yani bu tip hataları normal karşılamak gerekiyor. Siz de yeni tasarımın bir parçası olmaya ve deneyimleriniz ile karşılaştığınız hataları bildirmeye ne dersiniz? Hepsiburada.com, tüm müşterilerini geleceğin bir parçası olmaya çağırıyor, daha nice 17 yıllara…

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER