BilimManşetler

Hayat Eve Sığar mobil uygulaması yayınlandı

hayat eve sığar mobil

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar mobil uygulaması App Store ve Google Play Store‘da yerini aldı. Uygulamayı indirenler, oturdukları bölgedeki enfekte yoğunluğunu ve risk durumunu görebiliyor. Evde izolasyon altında tutulan kişilerin bölgedeki yoğunluğu da yine bu uygulama üzerinden takip edilebiliyor.

Uygulamada kullanıcıların bilgileri telefon ve TC kimlik numaralarıyla doğrulanıyor. Hayat Eve Sığar’ın “Sağlık Durumu” bölümü üzerinden yöneltilen sorularla kullanıcıların durumları takip edilebiliyor. Bu hızlı testin sonunda kullanıcılara en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları veya SABİM’i (ALO 184) aramaları önerilebiliyor.

Hayat Eve Sığar’ın Ailem bölümüne kullanıcılar merak ettikleri ve sağlık durumlarını yakından izlemek istedikleri yakınlarını ekleyebiliyor ve onların da onay vermesi durumunda o kişilerin bulundukları bölgelerin risk durumunu görebiliyor. Bu onay işleminin ve takibin yapılması için karşı tarafın da Hayat Eve Sığar’ı indirmiş olması gerekiyor. Buna ek olarak, karşı tarafın sürekli konum erişimine izin vermesi de koşullar arasında yer alıyor.

Hayat Eve Sığar’ın sürekli konum erişimine izin verilmesi durumunda uygulama kullanıcıları riskin yüksek olduğu bölgelere geldiklerinde uyarıyor.

Hayat Eve Sığar’da T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından her gün paylaşılan güncel koronavirüs istatistiklerine ulaşmak mümkün. Uygulama, kullanıcılara etraflarındaki hastane ve sağlık kuruluşlarını da gösteriyor. Buna ek olarak; uygulama üzerinden eczane, market, metro ve otobüs duraklarının yeri de harita üzerinden görülebiliyor.

Hayat Eve Sığar uygulamasının iOS versiyonunu buraya, Android versiyonunu ise buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER