Bilim

Hayat Eve Sığar uygulamasına maske kodu özelliği eklendi

hayat eve sığar maske kodu talep
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs ile mücadele kapsamında kullanıma sunduğu Hayat Eve Sığar mobil uygulamalarına önemli bir özellik eklendi. Kullanıcılar ücretsiz maske alımı için gerekli olan kodu uygulama üzerinden talep edebiliyor.

20 ile 65 yaş arasındaki vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı telefonlara SMS ile gönderilen kod aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Size gelen kodu eczaneye göstererek beş adet maskeyi alabiliyorsunuz. Hayat Eve Sığar uygulamasına getirilen maske kodu talep etme özelliği işleri kolaylaştıracaktır. Böylelikle gelen yazılı mesajı beklemeye gerek duymadan, uygulama üzerinden gerekli olan kodu öğrenebilirsiniz.

Hayat Eve Sığar uygulamasında maske kodu talebi nerede bulunuyor?

Maske kodu için gelen yazılı mesajı beklemeye gerek kalmadan Hayat Eve Sığar uygulaması içinden kod talebinde bulunabilirsiniz. Bunun için Sağlık Durumu sekmesi altına Maske talep et şeklinde bir düğme eklendi. Buna tıklattığınızda maske kodunuz barkod eşliğinde gösteriliyor. Aynı ekranda bulunan En Yakın Eczaneyi Bul düğmesine tıklayarak size en yakın eczaneyi harita üzerinde görebilirsiniz.

Hayat Eve Sığar uygulamasının kullanışlı olduğu noktalardan bir tanesi de bulunduğunuz yerin risk durumunu göstermesi. Renk haritası sayesinde bulunduğunuz yerdeki koronavirüs vaka yoğunluğunu görebilir ve tedbirinizi buna göre alabilirsiniz. Ayrıca Bluetooth özelliği sayesinde 1 gün içerisinde kişilerle gerçekleştirdiğiniz temas durumunu da görebilirsiniz. Tabii ki, bunun için temas ettiğiniz kişilerin de Hayat Eve Sığar uygulamasını cihazlarına yükleyip etkinleştirmiş olmaları gerekiyor.

Hayat Eve Sığar indir: App Store  Google Play

İLGİLİ HABERLER