Ulaşım

HarmonyOS 4.0, Huawei’den otomobillere yönelik devrim niteliğinde bir adım olacak

harmonyos next

Huawei, pazar günü, HarmonyOS 4.0 işletim sisteminin bu sonbaharda dağıtıma çıkacağını resmi olarak doğruladı. Bu yeni sürüm, akıllı otomobiller de dahil olmak üzere tüm platformlar için bir dizi yeni yetenek sunacak.

2023 Huawei Akıllı Otomobil Çözümleri Konferansı’nda, Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Yu Chengdong ve Yatırım İnceleme Kurulu Direktörü’nün verdiği bilgilere göre, HarmonyOS 4.0 işletim sistemi, akıllı otomobil şirketlerinin HarmonyOS kokpitli yeni araçlar geliştirmelerine büyük kolaylık sağlayacak.

HarmonyOS 4.0’ın bu sonbaharda piyasaya sürülmesiyle, otomobil endüstrisine yönelik bir dizi yenilik getirecek. Yeni HarmonyOS, otomobiller için çok kişili, çok cihazlı, çok ekranlı ve çok sesli alan kabiliyetleri sunacak. Şu anda altı sesli alan ve ses konumlandırma desteği sağlamaktadır.

Yu Chengdong, HarmonyOS 4.0’ın göz izleme ve göz durumu tanıma sistemlerini de içereceğini belirtti. Yazılım, çok ekranlı, çok kanallı çift yönlü akış ve çok ekranlı çapraz cihaz projeleri gibi kabiliyetlerle donatılacak. Bu özellikler, HarmonyOS 2.0 ve HarmonyOS 3.0’da bulunmamaktadır.

Ayrıca, gelecek HarmonyOS, akıllı otomobillerin çevrelerini daha iyi anlamalarına yardımcı olacak şekilde model öğrenme süreçlerini büyük ölçüde geliştirecek.

Ancak şu an için Huawei, telefonlar, tabletler veya akıllı saatler hakkında henüz bir bilgi paylaşmadı. Huawei, HarmonyOS 3‘ü geçtiğimiz temmuz ayında akıllı telefonlar için dağıtıma sunmaya başlamıştı. Bu nedenle, HarmonyOS 4.0’ın aynı ay içinde akıllı cihazlar için, en azından beta sürümleri olarak görülmesi olasıdır.

HarmonyOS 4.0’ın resmi olarak tanıtılması, 2023 Huawei Geliştirici Konferansı (HDC 2023) sırasında gerçekleştirilecek ve bunun, akıllı otomobiller için sunulan yazılımla birlikte duyurulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER