Teknoloji

Google Android’de Hangouts mesajlarını doğrudan bildirimden cevaplamaya izin veriyor

hangouts android

Google Hangouts Android uygulamasının 7.0 numaralı yeni sürümüyle birlikte yararlı bir özellik kazanıyor. Bundan böyle kullanıcılar gelen mesajlara doğrudan bildirim üzerinden cevap verebiliyor.

Hangouts üzerinden bir mesaj geldiğinde cevapla tuşuna basarak, uygulamaya girmeye gerek duymadan cevabınızı yazabilirsiniz. Birkaç aydır iOS ve Messenger uygulamalarında bulunan bu özellik en sonunda Hangouts’un Android versiyonuna da gelmiş oldu.

Ayrıca güncellemeyle birlikte Hangouts belirli sohbetleri ana ekrana eklemeye de izin veriyor. Buna ek olarak kullanıcılara varsayılan SMS uygulamasını Google’ın Messenger uygulaması olarak ayarlamalarını tavsiye eden bir uyarı penceresi de çıkarıyor.

Hangouts Android uygulamasına Messenger bildirimi

Her ne kadar çoğu kişi zaten Messenger’ın düzgün tasarımını varsayılan mesajlaşma uygulamasına tercih etse de, şirketin bu şekilde kullanıcılara zorlamada bulunuyor gibi görünmesi biraz rahatsız edici olsa gerek. Aslında bu durum Google’ın çok yakında Hangouts’dan SMS ve MMS desteğini çıkaracağı söylentilerini destekliyor.

İLGİLİ HABERLER