Teknoloji

Hangi Köprü ile köprü trafiğini kilit ekranı üzerinden hızlıca görün

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hangi-kopru-250914

İstanbul’da bir yerden bir yere gitmeden önce çeşitli mobil uygulamaları kullanarak trafik durumuna göz atmanız ve rotanızı buna göre belirlemeniz çoğu zaman fazlasıyla işe yarayabiliyor. İBB Trafik, Yandex.Haritalar gibi uygulamalar sayesinde İstanbul trafiği hakkında kapsamlı bilgi elde etmek mümkün oluyor. Valensas ise biraz daha dar kapsamlı düşünerek sadece Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerine odaklanmış ve bu köprülerin trafik durumlarını sürekli bildiren Hangi Köprü uygulamasını geliştirmiş.

Hangi Köprü uygulaması oldukça sade bir kullanıcı arayüzüne sahip ve kullanıcıları fazla bilgiyle boğmuyor. Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprülerinin Avrupa-Anadolu ve Anadolu-Avrupa yönleri arasında geçişin ne kadar süreceği, köprü trafiklerinin genellikle başladığı kabul edilen noktalar arasında gösteriliyor. Uygulama verileri sizin elle güncellemenize ihtiyaç kalmadan otomatik olarak güncelleniyor, böylelikle köprü trafiklerini anlık olarak, güncel şekilde görüyorsunuz.

Uygulamayı diğerlerinden farklı kılan en önemli nokta ise iOS 8 ile birlikte geliştiricilerin kullanımına sunulan App Extensions özelliğinden yararlanması. Bunun sayesinde Hangi Köprü uygulaması anlık köprü trafik bilgilerini Bildirim Merkezi içinde bulunan Bugün sekmesi altında gösteriyor. Bildirim Merkezi kilit ekranında olsanız bile parmağınızı ekranın üst kısmından aşağı sürüklediğinizde açılıyor. Eğer Hangi Köprü’yü burada bulunan bileşenlerin tepesine yerleştirirseniz, anlık köprü trafiği bilgilerine bırakın uygulamayı, telefonun ekran kilidini açmadan bile erişebilirsiniz. Bu arada Hangi Köprü bu özelliğiyle Türkiye’de App Extensions kullanan ilk iOS uygulamaları arasında yer alıyor.

Ücretsiz olarak sunulan Hangi Köprü uygulamasını aşağıdaki kaynak bağlantıyı takip ederek indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER