EğlenceTeknoloji

Halo 2: Anniversary PC versiyonu 12 Mayıs’ta çıkıyor

halo 2 anniversary

Microsoft 12 Mayıs tarihinde Halo:2 Anniversary oyununu, Halo: The Master Chief Collection‘ın bir parçası olarak Windows 10 PC’lere getiriyor.

Halo 2: Anniversary, Halo 2‘nin HD olarak yeniden oluşturulmuş bir versiyonu olma özelliğini taşıyor. Orijinal oyun Xbox için 2004’te yayınlanmıştı. Yenilenmiş oyunda büyük oranda yeniden düzenlenmiş görseller, yeni müzikler ve ses efektleri bulunuyor. Bunlara ek olarak Halo 2: Anniversary, kullanıcılara orijinal grafikler ve güncellenmiş görseller arasında geçiş fırsatı da verecek.

Halo 2: Anniversary‘nin başlangıçta Halo: The Master Chief Collection‘ın bir parçası olarak 2014’te Xbox One’a gelmişti. Aynı zamanda paket içinde Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 3, Halo 3: ODST (Campaign) ve Halo 4 bulunuyordu. Microsoft daha sonra da Halo: Reach‘i, ilk yayınından kabaca beş yıl sonra koleksiyona ekleyecekti.

The Master Chief Collection’ın PC versiyonu 2019 sonlarında çıktı, ancak başlangıçta sadece Halo: Reach‘i görmüştük. Combat Evolved Anniversary de daha sonra eklenmişti. Microsoft, geride kalan oyunları da 2020 boyunca listeye eklemeyi planlıyor.

Halo 2, söz konusu internet üzerinden oyun olduğunda konsol neslinin en çok ses getiren oyunlarından bir tanesi oldu. Çoklu oyunculu ve çevrimiçi oyunlar içinde popüler hâle gelen ilk oyunlardan bir tanesiydi ve birçok oyuncuyu internet üzerine taşımış ve online oyun tarafında Microsoft’un amiral gemilerinden biri hâline gelmişti. Oyun o kadar popüler oldu ki, Xbox 360 çıktıktan sonra bile, Microsoft 2010 yılında, orijinal Xbox Live için desteği bitireceğini söyleyinceye kadar destek sürdürüldü.

The Master Chief Collection PC için 110 TL fiyat etiketiyle sunuluyor. Halo 2: Anniversary ise şu anda Microsoft Türkiye mağazası üzerinden henüz sunulmuyor. Ancak oyuna Xbox Game Pass PC aboneliği üzerinden erişim mümkün olabilir.

İLGİLİ HABERLER