Teknoloji

Günlük Android cihaz aktivasyon rakamı 1 milyona yaklaştı

Android olağanüstü bir hızla büyüyor. Understatement yazarı Michael Degusta bu büyümeyi bazı rakamlarla açıkladı. Degusta’nın açıkladığı rakamlar Android cihazlarının günlük aktivasyon miktarına dayanıyor.

Google, 2010 yılının nisan ayında günde 60 bin Android cihazının aktive edilmekte olduğunu açıklamıştı. Bundan hemen hemen bir yıl sonra ise günde 550 bin günlük aktivasyonun gerçekleştirildiği yine bizzat Google tarafından açıkladı. Degusta, bu bilgiyi temel alarak yaptığı hesaplamalarda Android aktivasyon hızının her hafta yüzde 4.4 arttığı sonucuna vardı. Bu, şu anda ortalama 800 bin günlük aktivasyonun gerçekleştiği, ekimin sonlarına doğru da 1 milyon rakamına ulaşılacağı anlamına geliyor. Aslında bu durum Samsung Galaxy S II için belirli aralıklarla açıklanan ve oldukça yüksek olan satış rakamlarını da destekliyor.

Degusta yukarıdaki yaklaşımından farklı olarak bir yaklaşım daha denemiş. Orada da Google’ın aralık ayı itibariyle 1 milyonluk Android cihaz aktivasyonuna ulaşacağı sonucuna varmış. Her iki durumda da büyüme durmayacak gibi görünüyor.

İlgili – Understatement

İLGİLİ HABERLER