Teknoloji

Yeni Gorilla Glass akıllı saat ekranlarının çizilmesini zorlaştıracak

gorilla glass sr+Corning, Gorilla Glass’ın akıllı saatler, egzersiz takip cihazları ve diğer giyilebilir ürünler için özel hazırlanmış yeni bir türünü duyurdu. Gorilla Glass SR+ adını taşıyan yeni cam, çizilmelere karşı dayanıklılık odak noktasına alınarak geliştirildi. Tüm gün bilekte olan bir aksesuarın çizilmesinin ne kadar kolay olduğu düşünülünce bu hamle kulağa oldukça mantıklı geliyor.

Şirket bu yolla Gorilla Glass’ı giyilebilir ürünlerin ekranlarının korunmasında, tıpkı akıllı telefonlarda ve tabletlerde olduğu gibi, ilk tercihe dönüştürmeyi amaçlıyor. Bu alanda doğrudan safir kristal ile rekabete giren Corning, potansiyel müşterilerini daha iyi bir çözüm sunduğu konusunda ikna etmeye çalışıyor.

Apple, üst segment Apple Watch modellerinin ekranlarını safir kristal ile kaplıyor. Cupertino merkezli şirketin bu tercihinde safir kristalin cama kıyasla daha zor çizilmesi önemli rol oynuyor. Corning için bu durum başka şirketlere de sıçrama tehlikesi olan bir risk niteliği taşıyor. Ancak safir kristal üretiminin zorluğu, başka alternatiflerin daha ciddi değerlendirilmesini beraberinde getiriyor.

Gorilla Glass SR+ safir kristalin iyi yönlerini alacak

Corning, safir kristalin iyi yönlerini kopyalarken kötü yönlerinden kurtulmayı amaçlıyor. Şirketten yapılan açıklamada herhangi bir isimden bahsedilmese de, SR+’ın “alternatif lüks kaplama materyalleri”ne yakın bir çizilme dayanıklılığına sahip olduğunu belirtti. SR+, Corning bünyesinde “Project Phire” kod adıyla yürütülen bir çalışmanın meyvesi olma niteliğini taşıyor. Seçilen isim de amacın safir kristale rakip bir çözüm geliştirmek olduğunu gösteriyor.

Corning’den yapılan açıklamada, SR+ camın çarpmalara karşı yüzde 70 daha yüksek darbe dayanıklılığına sahip olduğu ifade edildi. Yüzey yansımasının ise yüzde 25 oranında geliştirildiği dile getirildi. Bu noktanın altını ayrıca çizmek gerekiyor. Safir kristalin çizilmelere karşı dayanıklı olduğu bilinse de, düşmelere karşı daha hassas olduğu gerçeğine de dikkat çekiliyordu.

Corning’in vaatlerinin gerçek olması durumunda Gorilla Glass SR+, giyilebilir ürün ekranları için aranan tam korumayı sağlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER