Teknoloji

GoPro kamera teknolojisini diğer şirketlerin kullanımına açıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gopro kameraGoPro için işlerin uzun süredir pek yolunda gitmediği biliniyor. Satış rakamları arzu edilen seviyeye ulaşmayan şirket, drone planlarını da rafa kaldırmış durumda. Sadece Hero6 gibi aksiyon kameraları satarak yoka devam edemeyeceğinin farkında olan şirket, yaralarını sarmak için başka bir çözüm bulmuş gibi görünüyor. GoPro kamera teknolojisinin lisansını diğer şirketlere satarak kendisine kaynak yaratmayı planlıyor.

GoPro’nun yeni planı doğrultusunda anlaşmaya vardığı ilk şirket ise Jabil oldu. Taraflar arasında yapılan lisans anlaşmasıyla birlikte GoPro’nun kamera lenslerinin ve sensör teknolojisinin Jabil’in ürünlerinde kullanılmasının önü açıldı.

İki şirket anlaşmanın kapsadığı ürünler konusunda detay vermese de, Jabil’in ürün portföyünde polislerin kullandığı vücut kameralarından video konferans ve sürücüsüz otomobil çözümlerine uzanan pek çok seçenek bulunuyor. Anlaşmanın GoPro’nun ana faaliyet alanı olan aksiyon kameralarını kapsaması ise beklenmiyor.

GoPro ve Jabil’in bir süredir işbirliği içinde olduğunu düşününce bu anlaşma kulağa çok da şaşırtıcı gelmiyor. GoPro Hero4’ten bu yana Jabil ile çalışıyor. Yine de, sırlarını son derece sıkı saklayan bir şirketin bu tarz bir lisans anlaşması yapmasının az da olsa sürpriz etkisi yaptığı söylenebilir. GoPro kamera teknolojisinin kullanım lisansını başka şirketlere verme konusunda bir açıklama yapmasa da, şirketin mali durumunu düzeltmek adına bu yolu izlemesi oldukça muhtemel görünüyor. Lisans anlaşmaları sayesinde GoPro, hayatta kalmak için sadece kendi kamera satışlarına bel bağlamaktan kurtulabilir.

İLGİLİ HABERLER