Teknoloji

GoPro drone pazarından çekiliyor

gopro karma

gopro droneGoPro drone pazarından çekileceğini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, fazlasıyla rekabetçi olan pazarda kârlılığa ulaşmanın çok zor olduğu belirtildi. GoPro kararını 2017’nin son çeyreğine ait ön sonuçlarıyla birlikte açıkladı.

Karma’nın ürettiği son drone olduğunu duyuran şirket, oldukça dikkat çekici mali tedbirleri de uygulamaya hazırlanıyor. GoPro, finansal durumunu düzeltmek adına yüzlerce çalışanıyla yollarını ayıracağını açıkladı. Buna ek olarak, şirketin CEO’su Dennis Woodman’in maaşı da 1 dolara indirildi.

Yurt dışında 799 dolar karşılığında satılan Karma, 2016’nın sonlarında raflardaki yerini almıştı. Ancak piyasaya çıkışının ardından yaşananlar, Karma’nın pahalı ve tam anlamıyla tamamlanmamış bir ürün olduğunu göstermişti. Keşfedilen bri hatanın ardından tüm Karma drone’lar geri çağırılmış, bu da potansiyel kullanıcıların DJI gibi rakiplerin sunduğu ürünlere yönelmesine neden olmuştu. 2016’da 373 milyon dolar kaybeden GoPro, 2017’de işleri biraz olsun düzeltmeyi başarmıştı.

Şirketten yapılan açıklamada, Karma’nın kendi fiyat bandında 2017’nin en çok satan ikinci drone’u olduğuna dikkat çekilirken, pazardaki rekabetçi ortamın gerekli kâr marjlarına ulaştırmayı imkansız kıldığı belirtildi. GoPro, Avrupa ve ABD’deki yeni drone yönetmeliklerinin de işini zorlaştırdığını savundu.

GoPro, 2017’nin dördüncü çeyreğindeki gelirinin yaklaşık 340 milyon dolar olmasının öngörüldüğünü açıkladı. Bu rakam 2016’nın son çeyreğine kıyasla büyük bir gelişimi temsil etse de, beklentiler çerçevesinden bakıldığında hayal kırıklığı anlamına geliyor. GoPro’nun yılın son çeyreğinde 470 milyon dolar gelir elde etmesi öngörülmüştü.

GoPro drone pazarından çıkarak kendisini kurtarabilecek mi?

GoPro drone pazarından çıkarak tabir-i caizse “kendisini kurtarmaya” çalışıyor. Şirketin CEO’su Nicholas Woodman da yeni ürün yol haritasıyla masrafları kısmayı ve 2018’in ikinci yarısı itibarıyla yeniden kârlılığa ve büyümeye dönmeyi hedeflediklerini belirtti. Drone pazarından çıkışın bu hedefte GoPro’ya yardımcı olup olmayacağı zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER