Teknoloji

Google’ın Windows Phone uygulaması geliştirmesini isteyenler imza kampanyası başlattı

Google Windows Phone için uygulama geliştirmek konusunda en azından kısa vadede çok fazla istekli görünmüyor. Arama devi şimdiye kadar sadece Windows 8 ve RT için bir Google Arama uygulaması çıkarmakla yetindi. Windows Phone platformunu kullananlar söz konusu Google servisleri olunca üçüncü taraf geliştiriciler tarafından hazırlanmış gayriresmi uygulamalarla yetinmek zorunda. Durumdan rahatsız olanlar Google’ı harekete geçirmek ve şirketin daha çok Windows Phone uygulaması çıkarmaya itmek için bir kampanya başlattı.

Sadece bir kampanyanın Google’ın fikrini ne kadar değiştireceğini kestirmek zor, ancak belki yeteri kadar imzaya ulaşılırsa Google da gelen tepkiler karşısında kendini bir şeyler yapmaya zorunlu hissedebilir. Kendi mobil işletim platformu Android’de uzun zaman boyunca fazla ilgi gösteren ve çoğu özelliği buradan kullanıcılarına sunan Google rakip iOS platformunun gelişimi karşısında burayı da boş geçmemeye, Android uygulamalarını aratmayacak nitelikte iOS uygulamaları çıkarmaya başlamıştı. Windows Phone için de benzer bir hamleyi görebiliriz, ancak kabul etmek gerekir ki, Google bunun için platformun biraz daha fazla kullanıcıya ulaşmasını bekleyebilir.

Windows Phone Mağaza’da “Google” anahtar kelimesiyle arama yaptığınızda karşınıza birçok sonucun çıktığını göreceksiniz. Ancak PhoneArena’nın da belirttiği gibi bu üçüncü taraf uygulamaların çoğu OAuth veya herhangi bir güvenlik seçeneğini kullanmıyor, bu da giriş bilgilerinizin başkalarının eline geçme tehlikesinin bulunduğu anlamına geliyor.

Google’ı harekete geçirmek için açılan kampanyaya katılmak isteyenler aşağıdaki ilk ilgili bağlantıyı takip edebilirler.

İlgili >> Change.org, PhoneArena, WPMU

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER