Teknoloji

Google’ın gazete web sitelerine getirdiği kısıtlama kısa sürdü

google-arama-sonuc-radikal-170814

Dün akşam Google’ın Hürriyet, Radikal, Milliyet, Bugün, Habertürk gibi gazetelerin ve bazı haber sitelerinin sayfalarını arama sonuçlarından çıkarması epey konuşulmuş, konu sosyal medyada epey tartışılmıştı. Kısıtlanan web sitelerinin arama motoru optimizasyonu hamleleri hakkında epey şikayet birikmişti ve Google’ın bu şikayetlerden yola çıkarak hamle yaptığı düşünülmüştü.

Ne var ki, Google’ın getirdiği kısıtlama uzun süreli olmamışa benziyor. Yukarıda saydığımız gazetelerin web siteleri yeniden Google arama sonuçlarında görülüyor. Konuyla ilgili olarak yayınladığımız ilk haberde dile getirdiğimiz, arama motorunda gazete isimleriyle yaptığımız aramalarda da web siteleri en başta, alt sonuçlarıyla birlikte çıkıyor.

Yine de, bu geri dönüşün eskisi gibi olmadığını tahmin ediyoruz. Web sitelerinin yöneticileri Google’ın sayfaları indeksten kaldırmasının ardından sitelerinde bulunan çöp niteliğindeki sayfaları kaldırmış olabilirler. Konuyla ilgili daha detaylı bir yorumda bulunmak için arama sonuçlarını detaylı şekilde incelemek yerinde olacaktır.

İLGİLİ HABERLER