Teknoloji

Fujifilm X100T dünyanın ilk elektronik telemetre kamerası

fujifilm-x100t-170914-1

Fujifilm bir süredir beklenen yeni kamerası X100T’nin lansmanını Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Photokina fuarında gerçekleştirdi. X100T dünyanın ilk elektronik telemetreye sahip fotoğraf makinesi olma özelliğini taşıyor.

X100T’den önce çıkan X100S modeli hibrit vizörün avantajlarından yararlanıyordu, ancak Fuji elle odaklamayı yeni bir seviyeye taşımak istemiş olmalı. Bu nedenle yeni kamerasında yeni ve parlak bir elektronik vizöre yer vermiş. Sistem mekanik versiyonun izinden gidiyor ve düzgün şekilde işliyor. Ancak çekilen görüntüler vizörde elektronik olarak gösteriliyor. Bu da odak alanının büyütülmesini ve bunun vizörün sağ alt kısmında gösterilmesini sağlıyor.

Fujifilm X100T’de 16.3 megapiksel X-Trans CMOS IIS sensör bulunuyor. EXR Processor II görüntü işelmcisi de Fujifilm’in söylediğine göre önceki nesile göre iki kat daha hızlı işliyor.

Kamera en yüksek 51200 ISO değerine ulaşıyor, böylelikle gürültü mümkün olduğu kadar azaltılıyor. Hızın Fuji’nin yeni cihazında yaptığı geliştirmelerin merkezinde yer aldığı anlaşılıyor.

Deklanşör elektronik ve tamamen sessiz şekilde çalışıyor. Saniyenin 32 binde biri hızında çekim yapabilen makinenin 0.01 saniye çekim gecikmesi ve 0.5 saniye açılış süresi de fazlasıyla memnun edici.

Makinenin gövdesi döküm magnezyumdan üretilmiş ve tasarım aşamasında sağlamlık da göz önünde bulundurulmuş. X100T’nin oluklu deseni, çeşitli düğme ve halkaları sayesinde makine kolaylıkla kontrol edilebiliyor.

Fujifilm’in “Classic Chrome” adını verdiği yeni film simülasyon modu da farklı tonlar ve derin renkler eşliğinde sinema tadında videolar çekmeye olanak sağlıyor.

Dahili Wi-Fi desteği sayesinde X100T’yi Fujifilm Camera Remote uygulaması yardımıyla Android veya iOS cihazından kontrol etmek mümkün oluyor. Böylelikle makineye dokunmadan, mobil cihaz yardımıyla ayarları kontrol ediliyor, fotoğraf çekimi gerçekleştiriliyor.

Fujifilm X100T kasım ayından itibaren satışa çıkacak. Makinenin yurt dışı satış fiyatı £999.99 / $1,611 / ?1,247 olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER