EğlenceTeknoloji

Google’dan Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları için özel doodle oyunu

google tokyo 2020 doodle

2020 Olimpiyat Oyunları her şeye rağmen Japonya’nın Tokyo kentinde başlıyor. Google, genel olarak Japon kültürü ve sporunu kutlamak amacıyla, perşembe günü Japon animasyon evi Studio 4°C’nin çizimleriyle yeni bir etkileşimli Doodle’ı kullanıma sundu. Bu doodle, Google.com.tr‘yi ziyaret ettiğinizde de ana sayfada gösteriliyor.

Doodle Champion Island Games olarak adlandırılan yeni doodle, internet tarayıcısı üzerinden oynayabileceğiniz ve Google’ın küresel bir lider panosunda sonuçları izleme imkanı sunduğu, dört takımın puanlarına katkıda bulunan bir dizi Olimpiyat etkinliği temalı 16 bit mini oyun niteliğini taşıyor.

Lucky the Calico Ninja Cat olarak oynarken, sırasıyla Ushi (bir inek), Karasu (bir karga), Inari (bir tilki) veya Kappa (bir Japon kaplumbağasına benzeyen su ruhu) tarafından temsil edilen Mavi, Kırmızı, Sarı veya Yeşil takımlara katılabilirsiniz. Yedi mini oyunun her biri Japon folkloru ve tarihinden meydan okumak için kendi “Efsanevi Şampiyonu” olan kaykay, masa tenisi ve tırmanma gibi birkaç yeni ve geri dönen yaz Olimpiyat etkinliğine ayrılıyor.

Tüm oyun boş zamanları geçirece türden Flash oyunlarla filtrelenmiş minyatür bir spor RPG’si gibi görünüyor. Lucky’de dünya çapında oyunlar ve şampiyonlarla dolu bir festivalde gezinebilecek, yan görevleri tamamlayabilecek ve Studio 4°C’nin doodle için oluşturduğu ara sahneleri görebileceksiniz. Google, bunu klasik Japon 16-bit oyunlarına bir saygı duruşu olarak adlandırıyor. Bazı yönlerden web tarayıcılarının getirdiği sınırlamalara takılsa da, bu ruhun bir kısmını yansıtmayı başarıyor.

İLGİLİ HABERLER