Teknoloji

Google’dan “nasıl yapılır” konulu siteler için .HOW uzantılı alan adları

google-how-050215

Google’ın alan adı kayıt servisi .HOW uzantılı alan adlarını satmaya başladı. Bu, Google’ın satışa sunduğu üçüncü üst seviye alan adı olma özelliğini taşıyor. Arama devi daha önce Japonca’da “herkes” anlamına gelen kelime ve ABD’deki Hispanikler için “ben” anlamına gelen .SOY uzantılı alan adlarının satışına başlamıştı.

google-how-skydiving-050215

.HOW Türkçe’de “nasıl” kelimesine karşılık geliyor. Doğal olarak bu üst seviye alan adı uzantısı insanlara çeşitli işlerin nasıl yapıldığını anlatan siteleri hedefliyor. Google, blogu üzerinden yaptığı açıklamada .HOW uzantısının yaratıcılar ve tüketicilere web üzerindeki çeşitli en iyi içerikleri paylaşma, tanımlama ve keşfetme noktasında sezgisel bir yöntem sunacağını kaydetti.

google-how-happyhome-050215

Yurt dışındaki kullanıcılar basit, akılda kalan ve anlamlı .HOW alan adlarıyla hazırladıkları web sitelerinin içeriklerinin neyle ilgili olduğunu ziyaretçilere açık şekilde ortaya koyabilirler.

google-how-mobileart-050215

Google’ın örnek verdiği çeşitli .HOW uzantılı siteler arasında SkyDiving.how, SwordClass.how, MobileArt.how, Robotics.how, Learning.how, Cooking.how, Acapella.how, GirlsMakeGames.how, lets-talk.how ve sikana.how bulunuyor. Ayrıca popüler sitelerden WikiHow da Wiki.How üst seviye alan adını kaydettirdi. Bu alan adı WikiHow.com alan adına yönlendiriliyor.

google-how-swordclass-050215

Google’ın alan adı kayıt sitesinde belirtilene göre çok yakında şu üst seviye alan adları da kayıtlara açılacak: .DAD, .ESQ, .HERE, .MEME, .PROF, .ZIP, .ADS, .DAY, .FLY, .MOV, .RSVP, .BOO, .EAT, .FOO, .ING, and .NEW. Şirket bu üst seviye alan adı uzantılarının hangi konudaki web siteleri için uygun olduğunu anlatan küçük bir rehberi de web sitesi üzerinden gösteriyor.

google-how-tld-050215

İLGİLİ HABERLER