Teknoloji

Google+’a Twitter’dakine benzer tavsiye edilen kullanıcı listesi geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google+ çok yakında Twitter’ınkine benzer bir “Tavsiye Edilen Kullanıcı” listesine kavuşabilir. Google’ın ürünlerden sorumlu başkan yardımcısı Bradley Horowitz Twitter üzerinden geçtiği mesajda Google+ üzerinde tavsiye edilen kullanıcı benzeri bir mekanizmayı test etmek için açılan pilot programa katılacak gönüllüler aradıklarını belirtti. Ancak söz konusu kişilerin Twitter’da 100 binden fazla takipçisi olması gerekiyor.

Horowitz’in mesajında “tavsiye edilen kullanıcı” benzeri bir mekanizma ve 100 binin üzerinde Twitter takipçisi olan kullanıcılardan başka, Google+ üzerinde tavsiye edilen kullanıcı işlevinin nasıl çalışacağına dair herhangi bir detay bulunmuyor. Twitter benzer bir özelliği ilk kez sunduğunda, listede yer alan ve ziyaretçi sayıları dramatik şekilde artan kullanıcıların nasıl belirlendiği konusunda komplo teorileri ortaya atılmış, listede yer almayan kişilerin haksızlığa uğratıldığı düşünülmüştü. Twitter geçtiğimiz yıl bu liste üzerinde bazı düzenlemeler yapmış ve kullanıcıların kendilerine özel tavsiye edilen kullanıcılar listesi oluşturmasına izin vermişti.

Google’ın bu özelliği ne şekilde uygulayacağını görmek ilginç olacak. Bu, Google+ hesabı bulunan ve doğrulanmış ünlü hesaplarını öne çıkarmanın ilk adımı olabilir. Zaten Horowitz devam eden tweet’inde tavsiye edilen kullanıcı listesinin içerik tabanlı olarak kişi tavsiyesinde bulunacağını, aynı Google+ profillerinin tüm platformda gösterilmeyeceğini belirtti.

İlgili – TechCrunch

İLGİLİ HABERLER