Eğlence

Google YouTube için yeni bir kullanıcı arayüzü test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google YouTube için yeni bir kullanıcı arayüzü test ediyor. Mobil uygulamalar için test edilen yeni arayüz sayesinde video izlerken başka içerikler arasında gezinmenin daha kolay hâle gelmesi amaçlanıyor.

Mevcut YouTube tasarımı, videoları ekranın alt kısmında küçültmeyi ve bu sayede diğer içeriklere hızlı bir bakış atmayı sağlıyor. Bu özellik yararlı olsa da, işlev bakımından kullanıcılara fazla bir şey sunmuyor.

Yeni tasarım, kullanıcılara oynatılan video üzerinde biraz daha fazla kontrol imkanı sağlayarak bu özelliği geliştiriyor. Artık videolar ekranın altında oynatılmaya devam edecek şekilde küçültüldüğünde küçük resmin yanında oynatma butonları yer alacak. Yeni tasarımda videoyu kapatmakta kullanılan standart “X” butonunun yanı sıra “Başlat/Durdur” butonu bulunacak.

Buna ek olarak, videonun ismi de ekranın altında küçük resimle birlikte gösterilecek. Yeni tasarımı ilk kez ortaya çıkaran ise Therexin rumuzlu bir Reddit kullanıcısı oldu. Söz konusu kullanıcı, yeni tasarımı daha net biçimde gösteren bir GIF animasyonu da paylaştı.

Google YouTube için hazırladığı yeni arayüzün çıkış zamanı konusunda bilgi vermedi

Google yeni kullanıcı arayüzünü küçük bir kullanıcı grubuyla test ediyor gibi görünüyor. Bu arayüzün kullanıcılarla ne zaman buluşacağı ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER