Eğlence

Google YouTube Kids içeriklerinin yönetimi için yeni araçlar sunuyor

Google YouTube Kids uygulaması için hazırladığı yeni araçları ve özellikleri duyurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, değişiklikler ilk olarak Android‘de kullanıcılarla buluşacak. Ardından değişiklikler uygulamanın iOS versiyonuna gelecek.

Çocukların ebeveynlerinden onaylı bir YouTube deneyimi yaşamasını sağlayan YouTube Kids için hazırlanan yenilliklerden ikisi, şimdiden kullanıma sunuldu. Google tarafından paylaşılan yeniliklerin ilki, ebeveynlere çocukların izleyebilecekleri videoları ve içeriklerini görüntüleyebilecekleri kanalları manuel olarak belirleme imkanı sunuyor.

Ebeveynlere daha fazla mikro kontrol imkanı sağlayan bu özellik, ilk etapta Android’de sunuluyor. Ancak Google’dan yapılan açıklamaya göre, iOS kullanıcılarının da bu özellikten yararlanması fazla zaman almayacak.

Bu özelliği aktive etmek için uygulamanın ayarlar sekmesine gidip çocuk profilini açmak gerekiyor. Ardından “sadece onaylanmış içerikler” seçeneği işaretlendiğinde kullanıcılar çocukların hangi videoları izleyebileceğini belirleyebiliyor. İşlemi biraz daha hızlı hâle getirmek için bir kanalın, koleksiyonun veya içerik sahibinin videolarının tamamını izlenebilir olarak işaretlemek mümkün oluyor.

google youtube kidsGoogle YouTube Kids için sunduğu diğer özellikle 8-12 yaş arasındaki çocukların platform üzerinde daha özelleştirilmiş bir deneyim yaşamasını mümkün kılıyor. Müzik ve oyun videolarının da dahil edildiği bu deneyimden yararlanmak için ebeveynler yeni bir profil oluşturabiliyor veya çocuklarının mevcut profillerini güncelleyebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER