Teknoloji

Google YouTube Gaming mobil uygulamasının fişini çekiyor

google youtube gaming

Google geçtiğimiz hafta 2019’un mart ayı itibarıyla Inbox uygulamasının fişini çekeceğini açıklamıştı. Mountain View merkezli şirket, bu tarz kararların sadece Inbox ile sınırlı kalmayacağını göstermek için de fazla zaman kaybetmedi. Google YouTube Gaming mobil uygulamasının da kapatılacağını açıkladı.

Söz konusu kararın YouTube Gaming platformunun tamamını kapsamadığını belirtmek gerekiyor. Google sadece YouTube Gaming’in iOS ve Android uygulamalarını kaldırıyor. Tıpkı Inbox gibi, YouTube Gaming de mobil uygulamalarıyla 2019’un mart ayı itibarıyla vedalaşacak.

YouTube’un oyun içerikleri ve ortaklıklarından sorumlu direktörü Ryan Wyatt, şirketin kararını şu sözlerle değerlendirdi: “YouTube Gaming uygulamasını hayata geçirdiğimizde bir kafa karışıklığı oluşmuştu. Kitlemizin aklında uygulamanın amacı hakkında bazı sorunlar belirmişti. Bu kafa karışıklığı ve ardından yaşanan süreç, kitlemizin oyun deneyimini YouTube üzerinde yaşamayı istediğini gösteriyor. O dönemde büyük bir yanlış adım attığımızı ve kafa karışıklığı içinde olduğumuzu söyleyebilirim.”

Google YouTube Gaming çatısı altında sunduğu tüm özellikleri ana sitesinde ve ana mobil uygulamalarında kullanıcılarına ulaştırmayı sürdürecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER