Teknoloji

Google ve Nest Dropcam ile ev güvenliği işine girebilir

Google bu yılın başında 3.2 milyar dolar karşılığında Nest’i satın alarak ev otomasyonu konusunda büyük oynayacağını göstermişti. Google’ın evlere dair hamlesi sadece Nest ile sınırlı kalacağa benzemiyor. The Information’da yer alan habere göre, yazılım devi Nest üzerinden bağlı kameralara odaklanan Dropcam’i satın almaya hazırlanıyor. Taraflar arasındaki görüşmelerin hangi noktada olduğu ise henüz bilinmiyor.

dropcam-270514

Dropcam’in ana ürünü olarak kaydedilen görüntüleri bulutta saklayan ve böylelikle görüntülerin istenildiği zaman istenilen yerde izlenmesini sağlayan kamera ön plana çıkıyor. Bundan bir süre önce gelişmiş video analiz teknolojisi ve kamera koyulamayan alanlarda hareketi tespit edebilen su geçirmez Tabs sensörüyle güvenlik çözümlerini artıran şirket, geçtiğimiz yıl 30 milyon dolarlık bir yatırım almıştı.

Nest’in ev teknolojisini 21. yüzyıla uygun olarak yeniden şekillendirme misyonu göz önüne alındığı zaman ev güvenliği alanına doğru bir genişleme hamlesi yapılması kulağa daha mantıklı geliyor. Nest CEO’su Tony Fadell geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada ”Güvenlik bu kadar sinir bozucu olmamalı.” demiş ve sevilmeyen kategorileri yeniden keşfetmeye hazırlandıklarını ifade etmişti. Dropcam yatırımcılarının yaptıkları açıklamalarda Nest’i örnek olarak göstermesi de iki şirketin benzer bir mantaliteye sahip olduğunu ortaya koyuyor.

Apple’ın ev otomasyon pazarına giriş yapacağına dair haberlerin çıktığı bir ortamda Google ve Nest’in bu konudaki tekliflerini artırmaya hazırlanması teknoloji devlerinin ”akıllı ev” konusunda ne denli ciddi olduklarını gösteriyor.

İlgili >> The Information

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER