Teknoloji

Google ve Levi’s ikilisinden yeni bir Project Jacquard ceketi

levis project jacquard

Google birkaç yıldır Levi’s ile birlikte, Project Jacquard olarak adlandırılan bir akıllı giysi teknolojisi üzerinden çalışıyor. İlk kez 2015 yılında bir geliştirici konferansında gösterilen bu teknoloji daha sonra Levi’s tarafından çıkarılan bir akıllı kumaş ceketle ilk kez tüketicilerle buluşmuştu. Şimdi iki şirket bu teknolojinin devamını yeni bir ceketle getiriyor.

Google’ın Jacquard teknolojisini barındıran Levi’s Commuter Trucker Jacket, giyilebilir teknolojinin bir geleceğinin olduğunun kanıtı sayılabilir. Belki ilk ürün çok popüler olmamış olabilir, ancak hem moda dünyasının hem de teknoloji dünyasının ilgisini çekmeyi başarmıştı.

Levi’s ve Google, yeni ceket için de birlikte çalıştı. Levi’s Trucker Jacket with Jacquard by Google, kumaştan yapılmış ve içinde özel teknolojisiyle birlikte geliyor. Bu ceket sayesinde bağlı cihazları hareketlerle kontrol etmek mümkün oluyor.

İlk akıllı ceketin çıkışının üstünden iki yılı aşkın zaman geçti. Bu yıl çıkan yeni versiyonun sadece daha makul fiyatlı değil, aynı zamanda daha kullanışlı ve gelişmiş olduğu belirtiliyor. Hem erkekler hem de kadınlar için Classic Trucker ve Sherpa Trucker tarzında ceketler satılıyor.

Giyilebilir ürünlerde bağlanabilirlik yetenekleri giderek daha da gelişiyor. Levi’s ve Google’ın ortaklaşa geliştirdiği bu akıllı ceket; navigasyon, mesajlar, araç çağırma uygulamaları, hava ve yol bilgileri gibi içerik ve servisleri hareketlerle kontrol etmeyi sağlıyor. Hareketler Jacquard Tag olarak adlandırılan modül tarafından okunuyor. Ceketin 2.0 numaralı sürümüyle gelen özellikleri, versiyon 1.0 ceketlere de eklenebiliyor.

Levi’s Trucker Jacket fiyatı ve satışa çıkacağı ülkeler

Levi’s Trucker Jacket with Jacquard by Google, aralarında ABD, Almanya, Avustralya, Fransa, İngiltere, İtalya, Japonya gibi ülkelerin bulunduğu önde gelen pazarlarda satışa sunuluyor. Bu ülkelerde belirli Levi’s mağazalarında bulunabilecek.

Levi’s Trucker akıllı ceket şu özellikleri ve işlevleri kontrol imkanı sağlıyor: My Day (saat, hava durumu, takvim); Always Together (telefon kullanımında uyarı); Kamera (telefonun kamerasını başlatma); Müzik (kontrol ve çalma); Telefon ve Mesajlaşma (çağrı cevaplama ve sonlandırma); Navigasyon (TVS ve yol tarifleri) ve Araç Çağırma (araç geldiğinde haber verme).

Ceketlerin Classic Trucker ve Sherpa Trucker versiyonlarının fiyatları sırasıyla 198 dolar ve 248 dolar olarak belirlendi. Ceketler yurt dışında levis.com üzerinden de satış yapılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER