Teknoloji

Levi’s ve Google imzalı akıllı kot ceket sonbaharda satışa sunulacak

google-levis-130317-1Akıllı telefonlar artık pek çok kişinin yaşamında vazgeçilemez bir yere oturmuş durumda. Bu da şirketleri “akıllı ürün” portföyünü genişletmeye teşvik ediyor. Giyilebilir ürünler bu yönde atılan en somut adım olurken, Google Project Jacquard adını verdiği girişimiyle kıyafetleri akıllandırmaya talip olmuştu. Bu girişim çerçevesinde internet devinin ilk olarak Levi’s ile işbirliğine gitmişti. Levi’s ve Google’ın birlikte hazırladığı akıllı kot ceketin çıkış tarihi ve fiyatı sonunda açıklandı.

Tam adı “Levi’s Commuter Trucker Jacket” olan akıllı ceket, sonbahar itibarıyla raflarda olacak. Kot ceketin ABD’deki fiyat etiketinde 350 dolar yazacak. Bu rakam bir kot ceket için oldukça yüksek olsa da, akıllı özelliklerin varlığı işin rengini değiştiriyor.

Google Project Jacquard’ı Google I/O 2015’te duyurmuştu. Şirket, bu projede günlük hayatın parçası olan kıyafetler gibi bazı ürünlere interaktif yetenekler kazandırma amacıyla yola çıkmıştı. Telefona sık sık bakmadan bilgilere ulaşılabilmesi de Google’ın motivasyonları arasında yer alıyordu. Akıllı saatler de aynı amaca hizmet etse de, Project Jacquard normalde teknolojik olmayan ürünlere bu yetenekleri getiriyor.

google project jacquardLevi’s Commuter Trucker Jacket teknoloji ve eğlence dünyası için önemli etkinliklerden biri olan SXSW’da bir kez daha gözler önüne çıktı. Akıllı kot ceket, Bluetooth üzerinden telefonlarla eş zamanlanıyor. Ceketin sol kolunun bilek bölgesi ise bir tür touchpad işlevi görüyor. Kullanıcılar buradan gelen aramaları yanıtlayabiliyor veya müzik çalmaya başlayabiliyor. Cekete eşlik eden akıllı telefon uygulaması ise hareketle kontrol seçeneklerinin kişiselleştirilmesini sağlıyor. Sol kola yerleştirilen pil, iki günlük bir kullanım süresi getiriyor ve yeniden şarj edilebiliyor.

Google Project Jacquard ile başka ürünleri de akıllı hâle getirebilir

Levi’s ile yapılan ilk işbirliğinin sonuçları, Project Jacquard’ın geleceği konusunda daha net bir yön çizilmesini sağlayacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER