Teknoloji

Google uygulama içi mobil reklamların tıklanmasında yeniliğe gitti

İçinde reklam barındıran mobil uygulamalarda bu reklamlara kazara dokunmak bazılarının sevmediği durumlar olabilir. Google bu durumun önüne geçmek için mobil reklamların kullanımında bazı düzenlemelere gitti. Bundan böyle ilgisini çeken reklamın ayrıntısını görmek isteyenler söz konusu reklama bir kez değil, art arda iki kez tıklatması gerekecek. Bunun dışında reklamların uygulamalarda görünme biçiminde bir değişiklik yapılmadı.

Google, içinde yazı şeklinde bağlantı barındıran reklamlarda benzer bir uygulamayı daha önce getirmişti. Eğer bu reklam içinde yer alan mavi renkli oka dokunursanız doğrudan reklamın bağlantılı olduğu sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Eğer bu mavi ok dışına kalan bir yere dokunur veya tıklarsanız, uygulamayı terketmeyi isteyip istemediğiniz size sorulacak. Bu son güncellemeyle birlikte görsel bazlı reklamlara da aynı uygulama getirilmiş oldu.

Google’ın Mobil Reklam Görüntülemeden Sorumlu Ürün Yöneticisi Allen Huang, bunun sadece bir başlangıç olduğunu, cihazlar birbirine yakınsadıkça insanların “şişman parmak” olarak adlandırdıkları problemle daha fazla mücadele etmek zorunda kalacaklarını kaydetti. Onaylanmış tıklamaların uygulanmasının kullanıcılar lehine atılmış önemli bir adım olduğunu, bundan sadece kullanıcıların değil, reklamcıların, yayıncıların ve mobil ekosistemin tümünün avantaj sağlayacağını kaydetti.

İlgili >> Google Mobil Reklamlar

İLGİLİ HABERLER