Teknoloji

Facebook reklamları mobil uygulamalarda görünmeye başlıyor

facebook-hedef-kitle-agi-081014

Facebook mobil uygulamalara özel yeni reklam ağı Hedef Kitle Ağı’nı kullanıma açtı. Bundan böyle kullandığınız ücretsiz uygulamalarda Facebook reklamları görebilirsiniz. Uzun zamandır uygulamalar içinde gördüğükmüz küçük ve bazen rahatsız edici olan reklamlar Google, Flurry veya MoPub gibi sağlayıcılar tarafından sunuluyordu. Bundan böyle birçoğunun Facebook tarafından sağlandığını da göreceksiniz. Üstelik Facebook sizin hakkınızda birçok şirketten daha fazla bilgi sahibi olduğu için, uygulamalar içinde göreceğiniz reklamlar da sizinle daha ilgili olacak.

Hedef Kitle Ağı ile ilgili olarak bilinmesi gereken birkaç unsur var. Reklamcılar Flappy Bird gibi üçüncü taraf uygulamalar içinden reklam satın alamayacak. Sadece mevcut Facebook reklamlarının alanını genişletme, Facebook’un web sitesi ve mobil ortamından diğer uygulamalara da açma imkanına sahip olacaklar.

Shazam Hedef Kitle Ağı’nı erken test eden sağlayıcılardan biri durumunda. Uygulama içinde çeşitli Facebook reklamlarına denk gelmek muhtemel. Bu reklamlar diğer ağlar tarafından sunulan reklamlardan çok da farklı görünmüyor.

Hedef Kitle Ağı reklamları The Huffington Post gibi haber uygulamalarında doğal içerik formunu da alabiliyor.

Facebook 140 milyar dolarlık dijital reklam pastasından büyük bir parça koparmak istiyor. Hedef Kitle Ağı, son günlerde reklam faaliyetlerini yoğunlaştıran Facebook için büyük bir gelir akışı oluşturacak gibi görünüyor. Facebook’un geçen hafta duyurduğu Atlas da reklamcılara Facebook’un kullanıcı kitlesiyle ilgili verilerini diğer sitelere yerleştirilen reklamlarda kullanma imkanı sunuyordu.

İLGİLİ HABERLER