Teknoloji

Opera: Android küresel mobil reklam gelirinde iOS’i ilk kez geride bıraktı

android-robot-logo

İnternet tarayıcısı Opera’nın alt birimlerinden biri olan Opera Mediaworks’e ait verilere göre, Android küresel mobil reklamlardan elde edilen gelir konusunda iOS’i ilk kez geride bırakmayı başardı. 2015’in ilk çeyreğinde mobil reklamlardan elde edilen gelirin yüzde 45.8’i Android’den geldi. Android’in mobil web trafiğindeki payı ise yüzde 65.2 olarak gerçekleşti. iOS ise mobil web trafiğinin yüzde 22.34’ünü yönlendirmesine rağmen, yüzde 45.44 oranında reklam geliri oluşturmayı başardı.

Mobil web trafiğinin yüzde 1.87’sine sahip olan BlackBerry’nin reklam gelirlerindeki payı yüzde 1.96 olurken; Windows Phone’un mobil web trafiğindeki payı yüzde 0.16’da, geliri ise yüzde 0,9’da kaldı.

Toplam mobil reklam etkileşimlerinin yüzde 15’ini oluşturan mobil video reklamlarının büyümesi devam ederken, mobil video etkileşimi konusunda başı çeken işletim sistemi iOS oldu. Video reklamların yüzde 57’sinin iOS’te gösterildiği ve video reklam gelirlerinin yüzde 63’ünün iOS’ten geldiği de Opera Mediaworks tarafından gerçekleştirilen analizin sonuçları arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER