Teknoloji

Google arama sonuç sayfalarında ünlülerin videolarını gösterecek

Google ünlülerin kendileri hakkında sık sorulan sorulara cevap verdikleri yeni bir servisi tanıttı. Selfie videoları tadında hazırlanmış olan bu videolar mobil arama sonuçlarının tepesinde gösteriliyor.

Bu özellik sayesinde, Priyanka Chopra’nın kaç dil konuşabildiğini veya Will Ferrell’in gerçekten bateri çalıp çalmadığını merak eden kullanıcılar, Chopra ve Ferrell’in bu sorulara verdiği cevaplarla hazırlanmış videolarla meraklarını giderme imkanı yakalıyor. Google, bu yöntemle doğrudan kaynağından, kişisel ve zevkli bir deneyim sunulacağını dile getiriyor.

Google lansman için Keenan Thompson, Tracee Ellis Ross, Nick Jonas, Mark Wahlberg, James Franco ve Gina Rodriguez gibi ünlülerle de çalışma yaptı.

Kullanıcılar Google’ın mobil uygulamasından veya mobil web sitesi üzerinden bu ünlülerle ilgili bir arama yaptıklarında, “En Çok Sorulan Sorular Cevaplanıyor” şeklinde yeni bir bölüm görecekler. Burada hayranların sıklıkla sorduğu bazı sorulara verilen cevaplar yer alacak. Bazıları da doğrudan en son projeleriyle ilgili olacak. Videolar ünlülerin kendi çektikleri videolar formatında oluyor, hatta bazı aktrisler makyaj bile yapmıyor. Her bir ünlü için çekilmiş 5-10 kadar video bulunuyor. Böylelikle tek seferde bir ünlüye ait tüm videoları izlemek mümkün olacaktır.

Ünlülerle sorulan sorulara cevaplar özelliği şu anda ABD’de, mobil arama sonuçlarında test ediliyor. Yakında daha kapsamlı bir lansmanın yapılması düşünülüyor. Ayrıca Google ilerleyen aylarda bu özelliği daha az bilinen ünlülere de açmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER