Teknoloji

Google Titan güvenlik anahtar serisini yeniledi, şimdi iki seçenek var

google titan

Google, pazartesi günü Titan güvenlik anahtarı serisindeki güncellemeleri duyurdu. Bir ürünü kaldırarak ve tüm anahtarlarına NFC’yi getirerek seçeneklerini basitleştirdi. Şirket şimdi iki seçenek sunacak. Bunlardan birinde USB-A konektörü, diğerinde ise USB-C var, ayrıca her ikisinde de çoğu mobil cihaza bağlanmak için kullanılabilecek NFC mevcut. 10 Ağustos’ta piyasaya çıkacak USB-A anahtarı yurt dışında 30 dolara, USB-C anahtarı ise 35 dolara mal satılıyor.

Google’ın yeni serisindeki en büyük değişikliklerden biri, NFC desteği ekleyen güncellenmiş bir USB-C anahtarıdır. Google’ın Yubico ile ortaklaşa tasarladığı önceki USB-C seçeneği kablosuz standardını desteklemiyordu. Artık USB-C ve A arasında seçim yapmak daha kolay olacak, çünkü birinin sahip olduğu ancak diğerinde olmayan özellikler yok. Artık sadece bilgisayarınızın hangi bağlantı noktalarına sahip olduğuna göre seçim yapabilirsiniz. Google, Yubico’nun yeni anahtarla ilgisi olup olmadığına ilişkin herhangi bir yorumda bulunmadı.

Google’ın destek belgesine göre Titan güvenlik anahtarları, Google hesabınızın yanı sıra 1Password gibi FIDO standartlarını destekleyen üçüncü taraf uygulamalar ve hizmetlerle korumak için kullanılabilir. Bunlar ve Yubico gibi şirketlere ait diğer güvenlik anahtarları, bir saldırgan kullanıcı adınızı ve şifrenizi ele geçirse bile hesabınızın güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılan ikinci faktör olarak hareket ediyor. Kimlik bilgilerinizi çalmaya çalışan sahte bir web sitesinde oturum açma kimliğini doğrulamadıkları için kimlik avına karşı da mücadele sağlar. Titan anahtarları, hesapları hedef alınabilecek kişilere ekstra güvenlik sağlamak üzere tasarlanmış Google’ın Gelişmiş Koruma Programı ile de çalışıyor.

Google’ın mevcut USB-A güvenlik anahtarı zaten NFC desteği içeriyor ve yurt dışında 25 dolara satılıyor. Google’ın blog yazısında listelediği USB-A ve NFC destekli anahtarı ise 30 dolara satılacak. Üstelik bu ürün bir USB-C adaptörüyle birlikte geliyor.

Google’ın 2018’de kullanıma sunulan NFC / Bluetooth / USB anahtarı, artık güncellenen ürün yelpazesinin bir parçası olarak satılmayacak. Google’ın mağaza sayfasında zaten tükenmiş olarak listeleniyor. Google’ın blog yazısı, şirketin daha kolay ve daha yaygın olarak kullanılabilen NFC özelliğine odaklandığını ve bunun için Bluetooth modelini sonlandırdığını söylüyor.

Güncellenmiş Titan Güvenlik Anahtarı serisinde Bluetooth seçeneği yok gibi görünse de, USB-C anahtarının NFC desteği aldığını görmek güzel. MacBook ve iPhone gibi cihazları kullanıyorsanız, güncellenmiş USB-C + NFC anahtarını herhangi bir adaptör olmadan kullanabileceksiniz. Google, blog yazısında Bluetooth / NFC / USB anahtarının çoğu modern mobil cihazda Bluetooth ve NFC üzerinden çalışmaya devam edeceğini söylüyor.

İLGİLİ HABERLER