Teknoloji

iPhone için ilk Lightning destekli fiziksel güvenlik anahtarı

yubikey 5ci iphone lightning
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eğer iPhone’da uygulamalara güvenli bir şekilde girmek için yazılı mesajlarla veya Authenticator tarzı anahtar uygulamalarıyla uğraşmak istemiyorsanız, fiziksel güvenlik anahtarını akıllı telefona takarak tüm zahmetlerden kurtulabilirsiniz.

Yubico’nun çıkardığı ve 70 dolar yurt dışı fiyatına sahip olan YubiKey 5Ci, iPhone’un Lightning portuna veya USB-C portuna takılabilen ilk güvenlik anahtarı olma özelliğini taşıyor. LastPass ve 1Password gibi popüler şifre kasalarını da destekliyor.

Bu güvenlik anahtarı donanımı sayesinde, internet bankacılığı şifresini hatırlamaya gere duymayabilirsiniz. Sadece YubiKey’i iPhone’unuza takmanız ve bunu 1Password uygulamasına bağlanmak için kullanmanız yeterli. 1Password’den de banka şifresini giriş formuna aktarabilirsiniz.

Başlangıçta 1Password, Bitwarden, Dashlane, Idaptive, LastPass ve Okta gibi bilinen şifre yöneticileri ve kullanıcı girişi araçları destekleniyor. iOS için Brave internet tarayıcısını kullanırken de, YubiKey 5Ci aracını Twitter, GitHub veya 1Password web uygulamasına ve diğer birtakım servislere girmek için kullanabilirsiniz.

Her ne kadar uyan bir USB-C konnektörüne sahip olsa da, YubiKey 5Ci, en yeni iPad Pro‘larla çalışmıyor. Ayrıca 5Ci’nin Lightning tarafını bir iPhone’a takıp bunun FIDO kimlik doğrulama protokolünü destekleyen herhangi bir servisle çalışmasını beklememelisiniz. Yubico, servislerin her birisinin 5Ci’deki Lightning konnektörü ile çalışması için uygulamalarına destek eklemeleri gerektiğini kaydediyor.

YubiKey 5Ci alternatifleri

YubiKey 5Ci’ye 70 dolar vermek istemeyenler için LastPass veya 1Password gibi servislere kolay erişim için daha makul seçenekler bulunuyor. Her ikisi de iPhone’daki parmak izi okuyucusunu veya yüz tanıma sistemini destekliyor.

Eğer iPhone’a takılmayan standartlar tabanlı bir fiziksel güvenlik anahtarı istiyorsanız, aralarında diğer YubiKey’lerin de bulunduğu seçenekler mevcut durumda. YubiKey 5 NFC, bilgisayara USB-A portu üzerinden bağlanıyor ve 45 dolarlık fiyata sahip. 50 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip YubiKey 5C, aynı işi USB-C portu üzerinden yapıyor.

Ayrıca Google’ın çifti 50 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan Titan Güvenlik Anahtarları bulunuyor. Bir teki USB-C adaptörüne ve sadece Android ile çalışan NFC desteğine sahip USB-A anahtarı olurken, diğer teki de yine sadece Android telefonlarıyla çalışan NFC desteğine ve Bluetooth bağlantısına sahip anahtar oluyor. Google, Android 7 veya daha yüksek sürümle çalışan telefonları bir fiziksel güvenlik anahtarı olarak kullanma imkanı da sağlıyor.

YubiKey 5Ci ile birlikte milyonlarca iOS cihazı daha iyi bir kullanıcı girişi güvenliği seçeneğine kavuşmuş oluyor. Umarız daha fazla uygulama Yubico ve Google tarafından sunulan daha iyi kimlik doğrulama araçlarını destekler. Bunu yaptıkları takdirde şifresiz bir geleceğe daha da yaklaşmış olacağız.

İLGİLİ HABERLER