Teknoloji

Google Takvim ve Google Keep uygulamalarına koyu mod geldi

google keep google takvim koyu mod

Google Takvim ve Google Keep, Android’de koyu modun geldiği en son Google uygulamaları oldu. Böylelikle kullanıcılar tek bir tuşa tıklatarak pil tasarrufu yapma ya da gözlerini yormadan uygulamaya kullanma imkanı yakalayacak. Ayrıca siyah renkli arka planları daha çok sevenler de bu imkanın getirilmesinden memnun olacak.

Google Takvim uygulamasında koyu mod, Android Nougat veya daha yeni sürümle çalışan cihazlarda kullanılabilecek. Keep’teki koyu mod Lollipop’ta da çalışacak. Google Keep’in koyu modu ayarlar menüsü içinden etkinleştirilebiliyor. Google Takvim’de ise Ayarlar’da bulunan Tema alt menüsüne gitmeniz gerekiyor. Koyu modun bu uygulamaların iOS versiyonlarına ne zaman geleceği ise henüz açıklanmadı.

Güncellemeler tam da, Android Q’nun sistem genelinde etkili olacak, Koyu Tema adıyla anılan koyu modunun konuşulduğu zamanda geldi. Google bu yeni modu duyururken, tüm birinci taraf uygulamaların bunu destekleyecek şekilde güncelleneceğini kaydetmişti. Google Takvim ve Keep ile birlikte bu yönde adımlar atılmış oluyor. Android Q’nun Koyu Tema özelliği etkinleştirildiğinde, her iki uygulama da otomatik olarak koyu moda geçiyor. Takvim ise cihaz pil tasarruf moduna girdiğinde otomati olarak koyu moda geçiş yapıyor.

Her iki uygulama için de güncellemeler Android kullanıcılarına önümüzdeki iki hafta içinde kademeli olarak sunulacak. Takvim için güncellemeler 16 Mayıs’ta başlarken, Keep için de güncelleme süreci 20 Mayıs’ta başladı. Bu uygulamalar da Authenticatior, Haberler, Mesajlar, YouTube, Kişiler ve şimdiye kadar koyu mod desteği kazanmış diğer çeşitli Google uygulamaları arasına katılmış oldu.

İLGİLİ HABERLER