Teknoloji

Google Takvim uygulaması yepyeni görünümüyle Android’e geliyor, iPhone için de yolda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-takvim-android-031114

Google Takvim uygulamasının Android versiyonunu yenilemek için çalışıyor. Uygulamayı daha akıllı, renkli ve kullanıcılara daha fazla yardımcı olacak hâle getiren Google, yeni tasarım dili Material Design’dan da diğer uygulamalarında olduğu gibi fazlasıyla faydalanıyor.

Yeni uygulamayla birlikte kullanıcılar takvim kayıtları içinde daha fazla ilgi duyarak, zevk alarak gezinecek; bununla birlikte uygulama içinden yeni bir kayıt eklemek veya mevcut etkinlikleri görmek daha kolay hâle gelecek. Örneğin Takvim yapılmış rezervasyonları, uçuşları, konserleri e-posta kutusundan otomatik olarak çekecek ve bunları takvime ekleyecek. Ayrıca Takvim yeni bir etkinlik oluşturma sırasında gerekli bilgileri girerken otomatik doldurma imkanı da sunuyor, kişi veya yakındaki konumları tavsiyeler hâlinde karşınıza getiriyor.

Takvim’in yeni versiyonunda yakındaki etkinlikleri görmek de daha kolay hâle geliyor. Google’ın “ajanda görünümü” olarak adlandırdığı yeni bir arayüz yaklaşan randevu ve etkinlikleri sergiliyor. Büyük ikon ve yazılar, renkli arka planlar, etkinlikle ilgili görseller sayesinde etkinlik ve randevu kayıtları arasında gezinmek kolaylaşıyor.

Google’a bağlanan üçüncü taraf takvim uygulamaları yeni ve daha akıllı özellikler eklemeyi sürdürüyor, Google da bu yeni Takvim sürümüyle onları yakalayacak gibi görünüyor. Aslında şirketin bu yeni uygulamayla birkaç adım öne geçeceğini söylemek de yanlış olmaz. Google’ın yeni Takvim uygulaması Android 5.0 ile çalışan cihazlarda çalışıyor. Bu da şu anda Android ekosisteminde çok az cihazın (Nexus 6 ve Nexus 9) yenilenen Takvim uygulamasından yararlanabildiğini gösteriyor. Ancak ilerleyen haftalarda Android 4.1 ve üstü sürümle çalışan cihazlar için de Google Takvim güncellemesi gelmiş olacak.

Bu arada Google yeni Takvim uygulamasını iPhone’a da getirecek. iPhone ve iPad’de hâlihazırda Google Takvim’e erişmek için kullanılabilecek farklı yöntemler var, bunların arasında Apple’ın yerleşik Takvim uygulaması da bulunuyor. Google da kendi Takvim uygulamasıyla birlikte iOS’te rekabete dahil olacak. Ne var ki, Google’ın iOS için Takvim uygulamasını ne zaman yayınlayacağı henüz netlik kazanmadı.

İLGİLİ HABERLER