Teknoloji

Google Takvim iOS ve Android’de 41 dili daha destekleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google takvim

Google Takvim daha dünyalı bir görüntüye kavuşuyor. Bu haftadan itibaren servisin iOS ve Android uygulamaları, daha önce desteklemediği 41 dilde daha hizmet sunacak.

Servisin desteklediği yeni diller ise şunlar: Arapça, basitleştirilmiş Çince, geleneksel Çince, Flamanca, İngilizce (Birleşik Krallık), Almanca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Portekizce (Brezilya), Portekizce (Portekiz), İspanyolca (İspanya), İspanyolca (Latin Amerika), Tayca, Türkçe, Bulgarca, Katalanca, Hırvatça, Çekçe, Danca, Farsça, Filipince, Fince, Yunanca, İbranice, Hintçe, Macarca, Endonezya dili, Letonca, Litvanyaca, Norveççe, Romanya Sırpçası, Slovakça, Slovence, İsveççe, Ukraynaca ve Vietnamca.

Ayrı bir blog yazısı ise Google Takvim iOS ve Android uygulamalarının 54 ülkeye daha ait tatilleri göstereceğini belirtti. Şirket, söz konusu ülkelerin ismini ise açıklamadı.

Takvim, Google CEO’su Sundar Pichai’nin geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen I/O konferansında saydığı 1 milyarın üstünde veya hemen altında kullanıcıya sahip servis veya uygulamalar arasında bulunmuyor. Söz konusu servisler arasında Android, Google arama, YouTube, Haritalar, Gmail ve Chrome yer alıyor. Dil desteğinin genişletilmesi sayesinde Takvim, Kuzey Amerika dışında da büyük bir kullanıcı tabanına sahip olabilir.

Servisin masaüstündeki kullanımı yaygın olsa da, mobil cihazlara olan kayma söz konusu cihazlarda da yerel dil desteğini daha önemli bir hâle getiriyor. Listeye 41 dilin daha eklenmesi sayesinde Google’ın önünde Takvim uygulamasını daha fazla kullanıcıya ulaştırmak adına oldukça geniş bir alan açılmış oluyor. Şirketin bu fırsatı başarıyla kullanıp kullanamayacağı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER